ABD Başkanı’Trump’tan tweet: Ekonomimiz iyi durumda

ABD Başkanı'Trump'tan tweet: Ekonomimiz iyi durumda
ABD Başkanı'Trump'tan tweet: Ekonomimiz iyi durumda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Türkiye’ye idareli savaş duyuru ederken kendi ülkesinde yaşanan idareli buhranı görmezden geldi. Bu görmezden gelişin faturası pahalıya mal olacak gibi görünürken ABD Başkanı Donald Trump Twitter’dan yeni yorumlama yaptı.

Trump; “Ekonomimiz her zamankinden daha iyi” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı'Trump'tan tweet: Ekonomimiz iyi durumda

“EKONOMİMİZ HER ZAMANKİNDEN İYİ”

ABD için kötüye dışarı giden hesaplı senaryoda Başkan Donald Trump ülkesini rahatlatmanın ardındaki. Özellikle son 3 gündür piyasalarda yaşanan dalgalanma ve dolardaki sallantı, ABD’yi sıkıntılı etti.

Donald Trump bu tedirginliği ülkeden atmak istiyor olacak ama bugün uyanbır uyanmaz Twitter’ını açarak tweet attı. ABD Başkanı; “Ekonomimiz her zamankinden daha iyi, şirketlerin kazançları her zamankinden daha yüksek, enflasyon düşük ve beklenti hiç olmadığı dek yüksek. Senelerdir birincil defa işçilerimizi koruyoruz!” tweetini paylaşan ABD Başkanı ekonominin güven verdiğini iddia etti.

ABD Başkanı'Trump'tan tweet: Ekonomimiz iyi durumda

TOPA TUTTULAR

ABD Başkanının kısa sürede attığı bu tweet özellikle Trump’ın muhaliflerinden epeyce fazla tepki aldı. Trump’ı yalancılıkla suçlayan ABD’liler ülkenin felakete içten sürüklendiğini savundu.

ABD Başkanı yalnızca 1 hafta önce Türkiye’yi hedef alan tweetler ile yaptırım tehditleri savurmuş, Türkiye’ye az daha idareli savaş ilan etmişti. Trump’ın bu tweetine karşılık bir takım Türkler ise “etme bulma dünyası” yorumlarını yaptı.