ABD Başkanı Trump’ın, Skandal Türkiye Yaptırımları ABD’ye Pahalıya Patladı

ABD Başkanı Trump'ın, Skandal Türkiye Yaptırımları ABD'ye Pahalıya Patladı
ABD Başkanı Trump'ın, Skandal Türkiye Yaptırımları ABD'ye Pahalıya Patladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Türkiye’ye karşı başlattığı ticaret anlaşmazlığı, New York borsasına negatif yansıdı ve son günlerde endekslerde yaşanan kayıpları artırdı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, ülkesinin Türkiye’den ithal ettiği çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerini iki katına alma emrini verdiği cuma günü, New York borsasında kayıplar yaşanmaya başladı. New York borsasındaki endeksler, laf konusu günde yaklaşık yüzde 0,7 düşüş gösterirken son 4 operasyon gününün 3’ünü de kayıplarla tamamladı.

ABD ŞİRKETLERİ BEDEL KAYBETTİ

AA’nın derlediği verilere göre, bugün TSİ 22.00’de Dow JonesEndüstri Endeksi 260 puan (yüzde 1) düşüşle 25.038 puana gerilerken, 6Haziran’dan bu yanlamasına minimum seviyesini gördü. Aynı saatte, Standard & Poor’s Endeksi 26 puan (yüzde 0,9) değerkaybıyla 2.813 puana düşerken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 103 puan (yüzde 1,3)değerinde kaybetti. Böylece her iki endeks, 2 Ağustos’tan bu yanlamasına en az seviyelerinegeriledi.

Trump’ın uzun yıllardır ABD’nin yakın müttefiki ve kuvvetli bir NATOüyesi olan Türkiye’ye aleyhinde ticaret anlaşmazlığı başlatmasına dikkati çekenuzmanlar, bunun New York borsasında Amerikalı yatırımcılar için büyük üzüntü yarattığını vurguluyor.