AB İsrail’i tanımayan kuruluştan desteğini çekti

AB İsrail'i tanımayan kuruluştan desteğini çekti
AB İsrail'i tanımayan kuruluştan desteğini çekti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bünyesinde yaklaşık 20 sivil toplum örgütünü bulunduran Özgürlükleri Savunma Konseyi, Netanyahu’nun baskısıyla AB’nin desteğinden yoksun kaldı. Avrupa Birliği, finansman desteğini durdurdu.

NETANYAHU İSTEDİ AB İLİŞKİYİ KESTİ

Avrupa Birliği’nin, İsrail’de faaliyet gösteren “Özgürlükleri Savunma Konseyi” isimli insan hakları kuruluşuna finansman desteğini durdurduğu ve bu kuruluş ile ilişkisini kestiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “Başbakanın sarf ettiği diplomatik çabalar sonucu Avrupa Birliği, İsrail’in var olma hakkını reddeden ve dünyadaki itibarını zedeleyen kuruluşa parasal desteğini kestiğini duyurdu.” denildi.

AB İsrail'i tanımayan kuruluştan desteğini çekti

İSRAİL BÜTÜN KURULUŞLARI KORKUTMA ETTİ

Açıklamada, bu yapılanın “yalnızca açılış” olduğu, “İsrail devletinin meşruluğu karşısında etkinlik bildiren” tüm kuruluşlara aleyhinde kararlı bir egzersiz yürütüleceği ifade edildi.

“Özgürlükleri Savunma Konseyi”, çatısı aşağıda “B’Tselem”, “Adalet Merkezi”, “Vatandaş Hakları Derneği” ve “Alternatif Planlama Merkezi” gibi yaklaşık 20 sivil toplum örgütünü bulunduruyor.