A Milli Ekip Uluslar Ligi ’nde Ilk Sınavına Rusya Aleyhinde Çıkıyor!

A Milli Ekip Uluslar Ligi ’nde Ilk Sınavına Rusya Aleyhinde Çıkıyor!
A Milli Ekip Uluslar Ligi ’nde Ilk Sınavına Rusya Aleyhinde Çıkıyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Uluslar Ligi ’nde B Ligi 2. Grup ’ta yer alan A Ulusal Futbol Takımımız, ilk karşılaşmasına yarın Trabzon ’da Rusya karşı çıkıyor.

Medical Park Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi Portekizli hakem Artur Dias yönetecek.

Millilerde, sakatlıkları sebebiyle namzet kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül ve Abdülkadir Ömür ile tedavisi devamlı Ömer Bayram, Rusya ’ya karşı forma giyemeyecek.

Milli ekip, haziran ayında Rusya ile deplasmanda oynadığı hazırlık karşılaşmasından 1-1 eşitlikle ayrılmıştı.

Ay yıldızlı takım, 10 Eylül Pazartesi günü ise gruptaki ikinci karşılaşmasında deplasmanda İsveç ile kozlarını paylaşacak.

STATÜ

A ve B Liglerinde yer alan 12’şer ülke, 3 ’erli 4 grupta mücadele edecek. C Ligi’nde ise bir grupta 3, diğer 3 grupta 4 ’er ülke milli takımı yükseklik gösterecek. D Ligi’nde ise 4 grupta 4 ’er ülke uğraş edecek. Liglerinde aynı grupta bulunan ekipler, birbirleriyle deplasmanda ve sahasında elde etmek üzere karşılaşmaya çıkacak.

B, C ve D Liglerinde gruplarını birincil sırada tüketen takımlar, sonraki organizasyonda bir üstteki lige yükselecek. A, B ve C Liglerinde gruplarını son basamakta tamamlayan takımlar ise bir daha alçak lige düşecek.

A Ligi’ndeki 12 ekip arasında gruplarında ilk sırayı elde edenler, UEFA Uluslar Ligi’nin şampiyonunu belirlemek namına 5-9 Haziran 2019’daki dörtlü finalde kozlarını paylaşacak.

UEFA Uluslar Ligi’ndeki A, B, C ve D Liglerinde gruplarında lider olan ekipler, kendi arasında dörtlü finalde (benzeri final, üçüncülük ve final) karşılaşacak. Liderler, EURO 2020’ye elemeler sonucunda katılım hakkı elde etmişse, söz konusu ligdeki gruplarda o takımların arkasından en yüksek puana sahip ekipler, dörtlü finalde uğraş edecek. 2020 yılının mart ayında düzenlenecek dörtlü finalleri şampiyon 4 takım, EURO 2020’de uğraş etme hakkı kazanacak.

ADAY KADRO

Teknik direktör Mircea Lucescu ’nun belirlediği A Milli Ekip aday kadrosunda bulunan futbolcular şu şekilde:

Kaleci: Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Sinan Bolat (Royal Antwerp)

Defans: Çağlar Söyüncü (Leicester City), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Mehmet Akıllı Çelik (Lille), Mert Müldür (Rapid Wien), Ömer Bayram, Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Cengiz Ünder (Roma), Emre Akbaba (Galatasaray), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Tarkan Serbest (Kasımpaşa), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Serdar Gürler (Huesca), Yunus Mallı (Wolfsburg), Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

Forvet: Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid)

Son Dakika Spor Haberleri için altında kaydırın.