AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan: ’12 Eylül Askeri Darbesini Kuvvetle Kınıyoruz’

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan: '12 Eylül Askeri Darbesini Kuvvetle Kınıyoruz'
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan: '12 Eylül Askeri Darbesini Kuvvetle Kınıyoruz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Eylül darbesini güçlü olarak kınadıklarını bildiren AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, “12 Eylül askeri darbesini şiddetle kınıyoruz. Kınamanın yanına, bugün ve bugünden sonradan, demokrasimize kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güçlerle uğraş edeceğimizi de haykırıyoruz” dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, 12 Eylül darbesinin 38’inci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. AK Parti’nin siyaset anlayışının temelinin millet iradesi olduğuna uyarı çeken Doğan, millet iradesinin partinin vazgeçilmez ilkelerinden olduğunu belirtti. Doğan, “Ülkemizin modern demokratik kazanımlarının zaman zaman sekteye uğramasına sebep olan iç ve dış güçlerin de rol oynadığı askeri ve sivil vesayet kurumlarına, hükümetimiz anayasası hukuk kuralları çerçevesinde zorunlu cevabı vermiş ve vermeye devam edecektir. 38 yıl önce bugün, kendilerinden menkul hesaplı kargaşa, sosyal ve siyasal kaos çıkarılarak Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak olarak geçen 12 Eylül Askeri Darbesi yaşanmıştır. Darbe sürecinde, yaklaşık 650 bin birey gözaltına dargın, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 birey cezaevlerindeki istek grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve hapishane işkencelerinde can vermiş, 49 birey idam edilmişti” dedi.

Ülkenin 12 Eylül sabahı postal sesleriyle uyandığını andıran Doğan, “O güne dek edinilen bütün demokratik kazanımlar kaybedildi. Darbe sürecinde hazırlanan tüzük vatandaşa dayatıldı. Vaktinde halka dayatılan bu anayasaya milletimizin iradesi 16 Nisan’da gereken cevabı vermiştir. Halk iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016’da FETÖ göre yapılmak istenmiş fakat aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir. Bizler, AK Parti’li gençler olarak, bundan 38 sene önce yapılmış olan 12 Eylül askeri darbesini güçlü olarak kınıyoruz. Kınamanın yanına, bugün ve bugünden sonradan, demokrasimize kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güçlerle mücadele edeceğimizi de haykırıyoruz. Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın ‘Gençler dik durdukça kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek’ diye bize gösterdiği parlak yolda eğilmeden sürecek” ifadelerine yer verdi. – ANTALYA