85 yıl hapis cezası bulunan birey ABD’ye kaçarken yakalandı

85 yıl hapis cezası bulunan birey ABD'ye kaçarken yakalandı
85 yıl hapis cezası bulunan birey ABD'ye kaçarken yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkında 85 yıl hapis cezası bulunan zanlı, tur şirketini kullanarak yurt dışına kaçmak isterken Kırşehir’de yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize ile Narkotik Suçlarla Çaba Şube Müdürlüklerine yan ekipler, tur şirketleri yoluyla aranan bir takım şahısların ikamet değiştirerek izlerini kaybettirmeye çalıştıkları ihbarı üzerine operasyon düzenledi.

13 FARKLI DOSYA

Kırşehir-Kayseri karayolu Ortaköy yol kavşağında İstanbul plakalı bir tur otobüsünü durduran ekipler, sahte kimlik kullandığı saptama edilen kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler, kesin olmayan Kaya Ç’nin, akrabası E.Y. adına düzenlenmiş bir sahte kimlik taşıdığını ve Elazığ’dan İstanbul’a gitmek istediğini tespit etti.

İl Güvenlik Müdürlüğüne götürülen Kaya Ç’nin Genel Data Taraması (GBT) kontrolünde ise fazla sayıda suçtan arandığı da belirlendi.

“Suç makinesi” olarak aşina, 13 farklı dosyadan cezası yer alan ve 6 dosyadan ise işlemleri devam eden Kaya Ç’nin “Kasıtlı Olarak öldürme”, “Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama”, “Hükümlü ve tutuklunun kaçmasına aracılık etme”, “Kasten adam yaralama”, “Ruhsatsız ateşli silah taşıma, bulundurma ve tedarik etme”, “Kabahat delillerini yok etme, gizleme ve değişiklik”, “Devlete Ait belgede sahtecilik” suçlarından kesinleşmiş 85 sene hapis cezası bulunduğu saptandı.

TUTUKLANDI

Kaya Ç’nin ifadesinde, tur şirketiyle önce İstanbul’a, yaptırdığı sahte kimlik ve pasaportu kullanarak da diğer bir tur şirketi yoluyla ABD’ye gideceğini söylediği öğrenildi.

Emniyetteki açıklama işlemleri tamamlanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.