74 yaşında güzel sanatlar fakültesine girdi

74 yaşında güzel sanatlar fakültesine girdi
74 yaşında güzel sanatlar fakültesine girdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ’ni 1966 yılında tamamlayan Hayati Fidan, ziraat mühendisi olarak atama yaparken formasyon eğitimi alarak ara sıra ziraat okullarında tekniker eğitimleri de verdi.

HOBİ OLARAK BAŞLADI

Yıllarca çiftlik sahibi eğitimleri, tekniker yetiştirilmesi ve mühendislik çalışmalarını sürdüren Yaşamsal Fidan, 1995 yılında emekli olduktan sonra, hoş sanatlara olan ilgisini hobi olarak sürdürdü.

YETERLI PUANI ALDI

Arkadaşlarına hobisini eğitimle perçinleyeceği hayalini anlatan Yaşamsal Fidan, bu hayalini yapmak için girdiği üniversite sınavında kabiliyet sınavlarına girebilecek puanı aldı.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ’nin kabiliyet sınavlarında başarılı olan Hayati Fidan, fakültenin heykel bölümünde eğitim almaya adalet kazandı.

“ÖĞRENCİLİK FAZLA GÜZEL BİR DUYGU”

Hayati Fidan, “Bana ‘bu yaştan sonra ne işin var üniversitede? ’ diye çok soru yöneltenler vardı ancak insan öğrenme arzusundan asla vazgeçmemeli. Ben eğitimi tercih ettim. Emeklileri ya kahvede ya camide veya hastanede görürsünüz. İnsanların mutlaka hobileri olmalı. Öğrencilik dünyanın en güzel şeyi, öğreniyorsunuz bundan daha hoş bir şey olur mu? Yeni şeyler öğrenecek olmanın güzel duygularını yaşıyorum. Uyma sorunum olmaz, kısa sürede okula da arkadaşlarıma da öğretmenlere de alışacağımı biliyorum.” dedi.

74 yaşında güzel sanatlar fakültesine girdi