73 yaşında millet kütüphanenin en yaşlı üyesi

73 yaşında millet kütüphanenin en yaşlı üyesi
73 yaşında millet kütüphanenin en yaşlı üyesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşadığı sıhhat sorunlarına karşın 15 günde bir kütüphaneye artan bir şekilde roman ve öykü kitapları alan ilkokul mezunu, inşaat işçiliğinden emekli 73 yaşındaki Hüseyin Yavaş, “Bulduğum her şeyi gözden geçiririm. Okumaktan ben bir tat alıyorum, hoşgörü alıyorum. Seviyorum okumayı. Veri sahibi oluyorum. O zamanki, o dönemdeki olayların yorumunu kazandırıyor bana. Bilgi sahibi yapıyor.” diyerek kitaplara olan düşkünlüğünü ifade etti.

İlkokulda okuma yazmayı öğrenmesinin arkasından eline ne geçtiyse okuduğunu açıklayan Hüseyin Yavaş, gençlik dönemlerinde parasızlık sebebiyle kitap alamadığını anlattı.

KÜTÜPHANENİN MÜDAVİMİ OLDU

70 yaşına gelene kadar ırk kütüphanelerinin sadece öğrencilere hizmet verdiğini düşündüğünü kaydeden Hüseyin Yavaş, “Bir gün kahvehanede otururken kahvehaneciye dedim ki keşke bu kütüphaneler herkese açık olsa, oradan kitap alsam. Kahvehaneci de ‘amca zaten kütüphaneler herkese açık, sen de gidebilirsin ’ dedi, yaklaşık olarak havalara uçtum. 3 senedir 15 günde bir kitap elde etmek için şehirdeki kütüphaneye giderim. Sağ olsun, yakından ilgileniyorlar.” dedi.

GENÇLERE KİTAP OKUYUN TAVSİYESİ

Okuduğu kitaplar içinde en fazla Yaşar Kemal’in efsane romanı İnce Memed ’i sevdiğini ve bambaşka bir tat aldığını kaydeden Yavaş, gençlere de kitap okumalarını nasihat etmeyi unutmadı. Hüseyin Yavaş, “Gençlerin hepsine okumalarını nasihat ediyorum. Okumanın yaşı değil. Bu yaşta ben okuyorsam cümbür cemaat okur. Okuldaki kitapla iş bitmiyor. Kitap insana tecrübe kazandırıyor, data sahibi yapıyor.” biçiminde konuştu.