7 Gün 24 Saat Çalışan Robotlar, Türk Bankasında İşe Başladı!

7 Gün 24 Saat Çalışan Robotlar, Türk Bankasında İşe Başladı!
7 Gün 24 Saat Çalışan Robotlar, Türk Bankasında İşe Başladı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk bankacılık sektöründe robot teknolojisi uygulamaları hızlanıyor. Katılım bankası Albaraka Türk, Türkiye’de öncelikle robotik süreç otomasyonu uygulamasını hayata geçirdi, ilk robot işe başladı.

BİR İNSANA GÖRE 3 KAT DAHA FAZLA ÇALIŞIYOR

Tıpkı bir insan gibi çalışan fazla daha süratli, kusursuz operasyon gerçekleştiren robot yazılım ortalama bir çalışana kadar 3 kat daha seri ve 7 gün 24 saat yüzde 100 verimlilikle çalışarak işlemleri kusursuz olarak gerçekleştiriyor.

TEK BİR ROBOT 15 BİN TL TASARRUF SAĞLIYOR

POC aşamasına yapılan analizlere göre tek bir robot aylık olarak en düşük 15 bin TL tasarruf sağlıyor, yatırıma geri dönüş oranı yüzde 1.200’den arti.

5 ROBOT ÇALIŞTIRILACAK

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, “Hemen ayda 600 saatten arti çalışan saati tasarruf ediliyor. Bu sonuçlar 1 robotu yüzde 50-60 kapasite ile çalıştırma sonucunda elde edildi. Nihai olarak önümüzdeki 3 ayda 5 robotu tam kapasite ile çalıştırmayı bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Dijital devrimin insanların iş gücündeki rolünü dönüştürmesi, bankacılık sektöründe yeni mesleklerin öne çıkması bekleniyor.