663 Milyar Dolarlık Dijital Bankanın CEO’su Bir Türk Oldu

663 Milyar Dolarlık Dijital Bankanın CEO'su Bir Türk Oldu
663 Milyar Dolarlık Dijital Bankanın CEO'su Bir Türk Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere merkezli dünyanın en büyük finans gruplarından Standard Chartered’ın dijital bankasının başına bir Türk getirildi. Standard Chartered’ın Hong Kong’da açılacak yeni cins dijital bankasının CEO’su Deniz Güven oldu.

DENİZ GÜVEN KİMDİR?

2017 yılının Mayıs ayından bu yana Standard Chartered’ın Tip Deneyimi ve Dijitalden Sorumlu Global Yöneticisi olarak çalışan Güven, daha öncesinde ise 2007-2017 yılları arasında Garanti Bankası’nda dijitalden sorumluluk sahibi kıdemli yöneticiliği ilk önce almak üzere değişik görevlerde bulunmuştu.

Bankacılıkta 18 yıllık deneyime sahip olan Deniz Güven, Garanti Bankası’ndan önce ise Demirbank, HSBC ve Finansbank’ta da çalıştı.

“SEKTÖRE İLHAM VERECEĞİZ”

Garanti Bankası’nın 2013 yılında kullanıma sunduğu mobil bankacılık servisi iGaranti’nin de geliştirilmesinden sorumlu olarak çalışan Deniz Güven, bankadaki yeni görevi ile ilgili olarak, “Hong Kong’da yeni bir dijital banka kurma fırsatına sahip olduğum için iftihar duyuyorum. Bizim buradaki odak noktamız, bu yeni ve zeki bankacılık deneyimi özelinde sunacağımız servislerle müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak olacak. Bu dijital banka ile tüm dijital bankacılık sektöründeki oyunculara ilham verecek bir model oluşturmayı amaçlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

663 milyar dolarlık varlığa sahip olan Standard Chartered, Hong Kong’ta attığı bu adımın peşinde gelişmekte olan birçok ülkede dijital bankalar kurmayı hedefliyor.

Güven’in yeni göreviyle ilgili olarak Standart Chartered Hong Kong İcra Kurulu Başkanı Mary Huen ise şunları ifade etti: “Hong Kong’da hakiki anlamda dijital bir bankayı hayata geçirmek bizim için fazla manâlı bir adım. Finansal ürünlerde uzmanlığımızın yanında yeni dönemde, sunacağımız dijital servislerle de bedel yaratmaya, teknoloji ve start-up dünyasından oyuncularla işbirlikleri yapmaya odaklanacağız.” (HABERTÜRK)