471 mülki idare amirinin atama yeri değişti

471 mülki idare amirinin atama yeri değişti
471 mülki idare amirinin atama yeri değişti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

471 mülki idare amirinin görev yeri değişti

İçişleri Bakanlığı, 2018 yılı Mülki Idare Amirleri Tayin Kararnamesi ile 471 Mülki Idare Amiri’nin tayin yerlerinin değiştirildiğini duyurdu.

LİYAKAT VE KIDEMLER DİKKATE ALINDI

İstanbul ’da 12, İzmir ’de 10, Ankara ’da 3 ilçenin kaymakamının değiştirildiği açıklandı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ise Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlık göre yapılan basın duyurusu şöyle;

“2018 Yılı Mülki Yöneticilik Amirleri Tayin Kararnamesi ile bulundukları yerlerde tayin sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri uyarınca kararname kapsamına alınan 471 Mülki Idare Amirinin tahsis yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir.

Buna kadar; Bakanlık Merkezinde görevli 8 Mülki Yöneticilik Amirinin tayin yerleri değiştirilirken, 8 Kaymakam ve 1 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezinde öbür görevlere getirilmiştir.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU’DAKİ TÜM İLÇELERE KAYMAKAM ATAMASI

Merkezde tayin yapan 11 Mülki Yöneticilik Amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapılmıştır.

Vali Yardımcıları, kaymakamlıklara atanarak vali yardımcılığı sayısında azaltılmaya gidilmiştir. Bu bağlamda 610 olan vali yardımcısı sayısı iki takvim süreç içerisinde 314 ’e indirilmiştir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki İlçelere deneyimli ve başarılı kaymakamların atamaları planlanmıştır. Yapılan atamalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm ilçelere kaymakam ataması üretilmiş olup, kaymakamsız ilçe bırakılmamıştır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kayyum olarak çalışan ve görev süresi biten kaymakamların diğer il ve ilçelere atamaları yapılmıştır. Kayyum olarak görev yapan Kaymakamlardan; Doğubayazıt Kaymakamının Antalya Kaş İlçesine, KızıltepeKaymakamının İstanbul Arnavutköy İlçesine, Nusaybin Kaymakamının Antalya Finikeilçesine, Malazgirt Kaymakamının Yalova Çınarcık İlçesine atanmaları söz konusu atamalara örnektir.

KADIN KAYMAKAM PRENSİBİ SÜRÜYOR

İstanbul ’da 12, İzmir ’de 10, Ankara ’da 3 ilçenin kaymakamı değiştirilmiştir.

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehir ilçelerine ve stratejik durumu yer alan ilçelere daha genç kaymakamlar atanmıştır.

Büyükşehir ilçelerine bayan kaymakam atama prensibimize devam edilmiştir.

Merkezde görev yapan Mülki Idare Amirleri Kaymakamlık ve Vali Yardımcılıklarına atanarak taşra güçlendirilmiştir.”