3,5 aylık bebek organlarıyla 2 kişiye can oldu

3,5 aylık bebek organlarıyla 2 kişiye can oldu
3,5 aylık bebek organlarıyla 2 kişiye can oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde çare görürken beyin ölümü gerçekleşen E.Ç.’nin yakınları doktorların organ nakli ile ilgili bilgilendirmesinden daha sonra organlarını affetme kararı aldı. Karar üstüne hastane yetkilileri, organ nakli koordinasyon birimine bilgi vererek, yasal prosedürleri tamamlanmasının arkasından bebeğin bilgileri Sağlık Durumu Bakanlığı Organ Nakli Bilim Kurulu’na gönderildi.

Yapılan değerlendirmeler sonrası bebek E.Ç.’den alınan karaciğer Malatya’ya, böbreği ise İstanbul’da organ nakli bekleyen hastaya gönderilerek nakledildi.

“IÇTEN BİLGİLENDİRMELER BRİ OLUMLU SONUÇLARA GÖTÜRDÜ”

Diyarbakır Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Murat Kanğın, beyin ölümü gerçekleşen bebeğin ailesinin onayı ile organlarının Malatya ve İstanbul’da organ nakli bekleyen iki hastaya nakledildiğini belirtti.

Kanğın, organ naklinin önemine değinerek, Türkiye’de fazla sayıda hastanın, organ nakli beklediğini ve çoğu hastanın nakil beklerken hayatını kaybettiğini söyledi. Kanğın, “Hastanemize gelen bütün aile ve hasta yakınlarıyla tedavi süreci ve organ naklinin önemi konusunda bir tahvil oluşturuyoruz. E.Ç. bebeğin ailesi ile de aynı şekilde bir tahvil oluşturduk, bebeğin çare süreci ve sonrasında neler yaşanacağı konusunda aile dürüst bilgilendirmeler bizleri olumlu sonuçlara götürdü.

“4 BEBEĞİN ORGANLARI BAĞIŞLANDI”

Ünite olarak ailelere çoğu konuda takviye sağlamaktayız. bir ekibimiz var. Hastaların aileleriyle iyi bir iletişim kuruyorlar. Aileler çocukları için her şeyin yapıldığını gördükten sonra, organ bağışı konusunda karar vermeleri sürecinde de onlara asistan oluyoruz. Geçtiğimiz aylarda yeniden bizim ünitemizde tedavi görebilen 4 aylık bir bebeğin daha ailesi organlarını bağışlamıştı. Bizim ünitemizde tedavi gören 4 bebeğin organları bağışlandı” diye konuştu.