30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor

30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor
30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Balâ ilçesinde oturan, evli ve 5 çocuk sahibi Hasan Yücel, 30 sene Hollanda’da emekçi olarak çalıştıktan sonra 1998’de memleketi Ankara’ya belirli dönüş yaptı.

6 YIL ÖNCE AMELİYAT OLDU

Emekli olmasının arkasında köyünde ailesiyle birlikte yaşamaya başlayan Yücel, 2012 yılında rahatsızlanınca Ankara’daki özel hastanede by-pass oldu.

Bu ameliyattan daha sonra Yücel’de, güya, aşırı terleme ve üşüme başladı. Yılın 12 ayında üşüyen Yücel için ailesi kadar yaşadığı evin odasına soba kuruldu.

30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor

30 DERECE SICAKLIKTA PALTOYLA DOLAŞIYOR

Kışın giydiği kıyafetleri yazın da üzerinden çıkarmayan Yücel, hava sıcaklığının sıradan 30 derece olduğu köyünde yaz aylarında deha paltoyla dolaşıyor. Yaz ve kış aylarında sürekli üşüdüğünü belirten Yücel için evde her gün soba yakılıyor.

30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor

“BU SICAKLARDA DONUYORUM, ÜŞÜYORUM”

Oğlu Hakan Yücel kadar 2012 yılında yaşadığı hastalık sonucu özel hastaneye kaldırıldığını anlatan Hasan Yücel, burada 5 damarının tıkalı olduğunu öğrenip, by-pass geçirdiğini söyledi. Bu ameliyattan sonradan aralıksız üşümeye başladığını söyleyen Yücel, “Terliyorum, üşüyorum. Yataktan hiç kalkamıyorum. Gezmedik hekim kalmadı. Bir türlü derdimi bulamadılar. Bir tanı koyamadılar. ‘Sende bir şey yok’ dediler. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Yazın bu sıcaklarda donuyorum, üşüyorum. Yatıyorum böylece.  Dışında çıktığımda terliyorum, üşüyorum. Sobayı her gün yakıyoruz. Hanıma da eziyet oluyor. Çocuklar bazen Ankara’dan geliyor, onlar sobayı yakmada yardım ediyorlar. 6 senedir sobayı yakıyoruz, gündüz çok üşüyorum.” dedi.

30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor

“KIŞIN GİYDİĞİ GİYSİLERİ YAZIN DA GİYİYOR”

Hasan Yücel’in 5 çocuğundan biri olan Hakan Yücel ise yazın üşüyen babası için soba yakarak, ona yardımcı oluyor. Hakan Yücel, babasının geçirdiği ameliyat sonrası kesintisiz üşüdüğünü ve aşırı terlediğini dile getirerek, “Babamı sürekli Ankara’da hastanelere, doktorlara götürmeme rağmen hiçbir tanı konulamadı. 7 yıldır aynı hastalık. Genelde gündüzleri rahatsızlığı daha çok oluyor. Yaz ayında bu sıcaklıklara karşın kendisi sürekli üşüyor. Soba yakmamızı istiyor. Kalın yorgan aşağı yatıyor. Yetkili kişiler nasıl muavin olabilirler, ondan bilgimiz yok. Sobamız aralıksız kurulu, yakıyoruz. 12 ay baştan başa sobamız yanıyor. Kışın giydiği giysilerin aynısını yazında giyiyor. Annem çaresiz, her gün soba yakmaktan. Biz de yardım etmek için sürekli Ankara’dan gelip gidiyoruz.” diye konuştu.

30 derece sıcakta paltoyla dolaşıyor