3 yaşındaki çocuk annesinden icra yoluyla alındı

3 yaşındaki çocuk annesinden icra yoluyla alındı
3 yaşındaki çocuk annesinden icra yoluyla alındı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 sene önce annesi ile babası boşanan Y.C.K’ ye “Atipik Otizm” teşhisi konuldu. Mahkeme, baba ile her hafta 8 saat görüşmesine karar verdi fakat babası onu almaya geldiğinde ağlayarak annesinden ayrılmak istemedi. Y.C.K’nın annesine döndüğünde ise göz teması kurmadığı, uyku düzeninin bozulduğu belirtildi.

‘BABA TEDAVİYE KATILMIYOR’

İstanbul Aile Mahkemesi’nde görevli olan uzman bir psikolog tarafından düzenlenen raporda “Çocukla ilgili sürekli çare sürecine babanın dahil edilmesi” önerildi fakat babanın 2 seans dıştan randevulara katılmadığı ileri sürüldü.

Annesinden ayrıldığı lahza ağlayamaya başlayan Y.C.K icra memurları tarafından zor kullanarak alınarak babasına teslim edildi. O anlar aile göre görüntülendi.

“2 GÜN BAŞTAN BAŞA KİMSEYLE İLİŞKİ KURMUYOR”

Y.C.K’nin annesinin avukatı Enver Aksakal, boşanma davasının devamı sırasında çocukla babanın hangi şartlarda görüşeceğine dair bir mahkeme emri olduğunu, kararın verilmesinin arkasında çocukta birtakım arazlar görülmesi üzerine müvekkilinin hastaneye başvurduğunu söyledi.

3 yaşındaki çocuk annesinden icra aracılığıyla alındı

Aksakal, Y.C.K’ye yüzde 40 oranında ‘Atipik otizm’ teşhisi konulduğunu belirterek, “Bu doğrusu bütün koşulları değiştirdi. Çünkü bu nesil hastalığın tedavisi için çocuğun anne eşliğinde görülmesi gerekiyordu. Baba, mahkemenin verdiği kararı gerekçe göstererek ısrarla tek başına görmek konusunda konuşma takındı. Kendisine her zaman beraber görüşülmesi konusunda teklifte bulunmamıza rağmen bunu hiç kabul etmedi. Kendisi doktorlar tarafından tedaviye ağırlama edilmesine rağmen bu davete de 1 veya 2 kere riayet etmek dışarıda katılmadı. Çocuğun tedavisinde engellere sebep oluyor. 2 buçuk 3 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Tedavisinin 4, 4 buçuk yaş aralığına değin yüzde 80 oranında başarıya ulaşma şansı var lakin baba ile çocuğun kimsesiz yaptığı her görüşmede çocuğun tedavisi sekteye uğruyor. Çocuk, her görüşmeden daha sonra takriben 2 gün boyunca kimseyle irtibat kurmuyor.” biçiminde konuştu.

3 yaşındaki çocuk annesinden icra yoluyla alındı

“ANNE EŞLİĞİNDE GÖRMEME KONUSUNDA ISRARCI OLDU”

Aksakal, annenin görüşmeye engel olmadığını söyleyerek, “daima isteyerek babasını görmesi için davet etti fakat baba anne eşliğinde görmeme konusunda ısrarcı olup bu işi icra aracılığıyla çocuğu cebren annesinden koparmak suretiyle alma noktasına dek getirdi maalesef. Özellikle şunu belirtmem gerekiyor; Bahsettiğimiz mahkeme kararı nihayete ermiş, kesinleşmiş bir mahkeme emri değil. Yargılama süreci devam ediyor. Çocuğun “Atipik otizm” rahatsızlığına uygun bir kişiye özel röportaj kararı mutlaka tesis edilecektir. Bizim talebimiz de bu yönde oldu. Suçlama kesinleşmedi. “Lütfen bu süreci beraber yönetelim. Elimizde kurtarılabilecek bir çocuk var. Bu süreci beraber yönetelim. Çocukla baba arasındaki şahsi ilişki zaten bu rahatsızlığa yerinde tesis edilecektir. Bunu bekleyelim” dedik fakat babanın tavrı maalesef beklememekten yana oldu” dedi.

3 yaşındaki çocuk annesinden icra yoluyla alındı

GÖZYAŞLARIYLA ANNESİNDEN ALINDI

3 yaşındaki Y.C.K,  annesinden alınırken gözyaşlarına boğuldu. Annesinden ayrılmamak için kapıya tutunan ufak çocuk çığlık atarak karşı koymak istese de icra yoluyla zorla alınarak babasına teslim edildi.