3 general tahliye edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay tarihinde  tuğgeneral rütbesiyle Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Milli Mayın Faaliyet Merkezi  Başkanlığı yapan Celalettin Çoban, aynı rütbe ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yapan Murat Yaygın ve tuğamiral rütbesiyle MSB’de Genel Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı yapan Ercan İnceoğlu ile avukatlar  katıldı.

Duruşmada yargılananlar, darbecilerin hazırladığı atama listelerinde  isimlerinin bilgileri dışında habersiz bir şekilde yer aldığını, rızaları ve onaylarının bulunmadığını ve atandıkları görevlere de gitmediklerini ileri sürerek tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda, “suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi” dikkate alarak  sanıkların tahliyesine karar verdi.

Darbeciler tarafından hazırlanan sözde atama listesinde sanıklardan Yaygın Devlet Personel Başkanlığına, Çoban Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat  Başkanlığına ve İnceoğlu da Deniz eğitim ve Öğretim Komutanlığına atanmıştı.