25 milyon takvim dev köpek balığı dişi bulundu

25 milyon takvim dev köpek balığı dişi bulundu
25 milyon takvim dev köpek balığı dişi bulundu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da yayın yapan milli radyo ve televizyon ağı SBS’te yer alan habere tarafından, acemi eski kalıntı avcısı ve öğretmen olan Philip Mullaly göre Victoria Eyaleti’nin Surf Coast bölgesinde bulunan 45 adet dişin, yaklaşık 25 milyon sene önce yaşamış 9 metrelik dev bir köpek balığına ait olduğu belirtildi.

“KAYAYA YAPIŞIK IŞILTIYI GÖRDÜM”

Fosillerin bulunduğu bölgede yaklaşık 2 sene önce dolaşırken kayaya yapışık dişleri gördüğünü ve müze yetkililerine haber verdiğini aktaran Mullaly, ‘‘Sahilde dolaşıyordum ve fosil arıyordum, dönüp baktığımda bir kayaya yapış yapış ışıltıyı gördüm ve dişin dörtte biri dışarıdaydı. Heyecanlandım, çok iyi bir şeydi, insanlarla paylaşmam gereken kayda değer bir keşif olduğunu biliyordum.” dedi.

Bulduğu dişlerin bozulmamış olması nedeniyle şaşırma yaşadığını gösteren Mullaly, ‘‘Çok keskinler, 25 milyon yaşında olmasına karşın sanki bir köpek balığının ağzından yeni düşmüş gibi” ifadelerini kullandı.

YAPILAN KAZIDA 45 ADET DİŞ BULUNDU

Victoria Müzeler yöneticisi Erich Fitzgerald, fosillerin bulunduğu alanda ekibi ile yaptıkları kazılarda 45 adet diş ile dev balığının arka omurgasına ait bir parça da bulduklarını açıkladı.

Fitzgerald, yapılan keşfin çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Avustralya’da 160 yıldır bulunan fosiller arasında bu türe ait diş seti ilk önce bulundu ve bundan yalnızca tüm dünyada 3 tane var” diye konuştu.

‘Büyük Dar Tırtıllı Dişli Köpek Balığı’ olarak adlandırılan türün, 25 milyon sene önce balinaları yiyerek yaşamış en büyük yırtıcılardan biri olduğu varsayım ediliyor.

Yer Alan dişler, Melbourne Müzesi’nde sergilenecek.