2017 Yılı Genç Çiftçi Hibe Projesine Başvuru lar başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

genç çiftçi hibe 2017 başvurusu

Genç çiftçi hibe projesi 31 MART 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ içeriğine göre 15 Büyükbaş 50 Küçükbaş Hayvanı, 50 arılı kovanı olan çiftçiler 30 bin lira genç çiftçi hibe projesinden yararlanamayacak. Bununla birlikte projenin 2016 yılında verilen Kırsal Kalkınma Desteklerinden bir farkı ise, eşinin çalışmadığına dair SGK’dan belge talep ediliyor. 2016 yılında ise sadece kişinin çalışmıyor olması yeterli idi. Bu kapsamda Eşleri Çalışan Genç Çiftçiler 2017 Projesine Başvuramayacak!

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE PROJESİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI!

Kırsal kalkınmanın desteklenmesini hedefleyen, 18 ila 41 yaş aralığında ki gençlerimiz için köye dönüş ve proje karşılığında verilen 30 bin lira hibe için 2017/10 sayılı tebliğname Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer buldu. Proje ile binlerce genç çiftçimizin desteklenmesi amaçlanıyor. Bakanlık projenin yayınlamasından kısa bir süre sonra bir uygulama rehberi yayınlayacak ve bu rehberde, hangi projelere destek verileceği, kimlerin ne şekilde yararlanacağı, gencciftci.gov.tr adresine yüklenecek olan hazır projeler hakkında ayrıntılı bilgi verilecek.

2017 Yılı Genç Çiftçi Hibe Proje Tebliğnamesine buradan ulaşabilirsiniz

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Okur yazar olup, 18-41 yaş aralığında ki T.C. Vatandaşı tüm gençlerimiz projeye başvurabiliyor. Ancak özel şartlar arasında, kendisinin ve eşinin  ücretli olarak herhangi bir işte çalışmadığına dair SGK’dan alınacak olan belgenin teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Eğer uygulama da bir değişiklik yapılmaz ise bu durumda eşleri çalışan çiftçiler, projeden yararlanamayacaklar.

genç çiftçi 2017 hibe projesi

genç çiftçi 2017 hibe projesi

2016 yılında yayımlanan tebliğname de yer alan şartları aşağıda ki görselden görüntüleyebilirsiniz.

Genç Çiftçi Hibe Başvurusu

Hangi Sektörlere Genç Çiftçi Hibesi Veriliyor?

Küçükbaş hayvancılık sektöründe 50 adet hayvandan daha fazla hayvanı olanlar, Büyükbaş 15 hayvandan fazla hayvanı olanların, 50 adet arı kovanı olanların faydalanamadığını belirtmiştir.  Bunlar haricinde;

  • Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık,
  • Arıcılık,
  • Kanatlı yetiştiriciliği,
  • Seracılık,
  • İpek böceği tesisi kurulumu
  • Fide ve fidan yetiştiriciliği,
  • Mantar yetiştiriciliği,
  • Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin üretimi

sektörlerinde hibe desteği verilmeye devam edilecek.

Başvurular Nereden Yapılacak?

İlk başvuru gencciftci.tarim.gov.tr adresine üye olunarak başlayacak ve üyelik işlemleri tamamlandığında çiftçilerimiz gerekli evrakları hazırlayarak ikinci aşama için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuracaklar.

Genç Çiftçi 2017 Hibe Başvurusu İçin Tıklayın!

Gerekli evraklar teslim edildiğinde sözleşme imzalama süreci başlayacak ve çiftçi tapu fotokopisi veya kira sözleşmesi ile birlikte ikamet belgesini teslim edecek ve sözleşmesini imzalayacak. Eğer proje hayvancılık projesi ise çiftçiye para ödenmeyecek ve hibe hayvanlar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) çiftçimize teslimi sağlanacak.

Uygulama Rehberinin yayınlanmasını müteakiben haberbankam.com ‘da desteklenen projelerin ayrıntılarını, hayvan sayılarını ve başvuru için diğer gerekli işlemleri yayınlayacağız.