2 kişinin ölümüne niçin oldu: Karşısında tarafında kusuru var

2 kişinin ölümüne niçin oldu: Karşısında tarafında kusuru var
2 kişinin ölümüne niçin oldu: Karşısında tarafında kusuru var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye ’de 7 Nisan tarihinde 68 yaşındaki Fatma Kalender ve torunu 11 yaşındaki Ahmet Yiğit Kalender ’e çarparak ölümüne niçin olduğu iddiasıyla belirsiz Emrah Bozdemir ’in “bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne niçin olma” suçundan 22,5 yıla değin hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 13 ’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Emrah Bozdemir cezaevinden getirilirken, kazada hayatını kaybedenlerin ailesi de salonda hazır bulundu.

RAPORDA BABANNE VE TORUNU HATASIZ BULUNDU

Mahkeme başkanı, tarafların hata durumuna ilişkin istenen Adli Tıp Kurumu raporunun dosyaya ulaştığını tutanağa geçirdi.

Raporda kazanın oluşumunda sanık Emrah Bozdemir ’in asli ve ayrıntılarıyla kusurlu olduğu kaydedilirken, hayatını kaybeden Fatma Kalender ve Ahmet Yiğit Kalender ’in kusurlarının bulunmadığı vurgulandı.

Babaanne ve torununun öldüğü trafik kazası

“YARDIM ETMEK İSTEDİK, DARBEDİLDİK”

Duruşmada davalı Emrah Bozdemir ’in nişanlısı Pelin Çevirmen şahit olarak dinlendi. Çevirmen beyanında, kaza hemencecik sanığın yanında olduğunu söyleyerek, “Olay günü nişanımız vardı. Nişana gelenlerin bir kısmını evlerine bırakmak için harekete geçtik. Dönüş yolunda önümüzdeki araç çok yavaş seyrediyordu. O esnada Emrah önümüzdeki aracın ne yapacağını anlamadı. Sonra öndeki aracın sağından geçti. Aleyhinde tarafta park halinde yer alan araçların farları gözümüzü aldı. Gözümüzü aldıktan sonra yayaları ayrım ettik. Yayalar yolun içindeydi. Emrah tekrardan sağa manevra yapıp kurtarmak istedi ama kurtaramadı ve yayalara çarptı. Arabadan indik ve yayalara yardım etmek istedik. Çevredekiler ve aile göre darbedildik.” dedi.

“YAYALARIN KALDIRIMI KULLANIM ZORUNLULUĞU VAR”

Bunun üstüne söz bölge davalı avukatı, “Adli Tıp Kurumu Başkanlığı raporuna itiraz ediyoruz. Bizce yayaların ve müşterilerin de kusuru vardır. Yaya kaldırımı olduğu yerde yayaların kaldırımı faydalanma zorunluluğu vardır. Araç yolu içerisinde olmasalardı bu kaza meydana gelmeyecekti. Bu sebeple tekrar rapor aldırılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Duruşma heyeti, dosyaya ulaşan adli tıp raporunun yeterli olduğundan sanık avukatının her yerde rapor aldırılması yönündeki talebinin reddine karar verdi.

Duruşmada savcı hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, sanığın “bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne niçin olma” suçundan 22 sene 6 aya dek hapisle cezalandırılmasını istedi.

“ISTEYEREK OLMADI”

Mütalaaya ilişkin beyanı sorulan davalı Bozdemir, “Ölenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Ben, yaşanan bu şanssız kazadan dolayı çok üzgünüm. Adı üzerinde, kaza. Herkesin başına da gelebilir. Elbette ben bu kazadan nedeniyle suçluyum. Ben alkollü olduğum için de kusurluyum. Evet bunu kabul ediyorum. Oysa karşısında tarafında kusuru vardır. Bunların da dikkate alınmasını istek ediyorum. Ban kazadan daha sonra kaçmadım. Kaçmak ne benim kişiliğime, ne de karakterime uyar.” diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme, ara kararında sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık avukatına savunmasını planlamak için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.