17 Eylül’de İstanbul’da toplu ulaşım bedava

17 Eylül'de İstanbul'da toplu ulaşım bedava
17 Eylül'de İstanbul'da toplu ulaşım bedava
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti ve CHP Grup Başkan vekillerinin müşterek imzasıyla verilen teklifi görüşen İBB Meclisi, daha önceki yıllarda olduğu gibi yoğun trafik oluşmasının önüne geçilmesi ve vatandaşların toplu ulaşım araçlarına yönlendirilmesi amacıyla hizmetin bedava verilmesi için İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a yetki verilmesini kararlaştırdı.

TOPLU ULAŞIM BEDAVA

Buna kadar okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü saat 06.00 ile 14.00 arasında şehir halkı genelindeki toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Meclisten oy birliğiyle kabul edilerek geçen karara tarafından vatandaşlar, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlayacağı pazartesi günü, İstanbulkart ödenti entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Özel Halk Müziği Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları, Metro İstanbul A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay) araçları ve Otobüs A.Ş. araçlarıyla belirtilen saatlerde bedava yolculuk edebilecek.