120 km hızla bu arada direğe çarptı: 2 ölü

120 km hızla bu arada direğe çarptı: 2 ölü
120 km hızla bu arada direğe çarptı: 2 ölü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaza, 13.30 sıralarında İzmit ilçesi Gündoğdu Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi ’nde meydana geldi.

120 KM HIZLA GİDİYORDU

Caddede seyir halinde olan Ali İhsan Gün (52) idaresindeki 41 RH 707 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda kontrolü kaybederek, durakta otobüs bekleyen Mustafa Iftihar Efe ’ye (27) çarptı. Mustafa Övünç Efe‘yi saatte 120 kilometre tez sürükleyen hafif ticari araç yolun kenarında yer alan beton elektrik direğine çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle beton direk, büyük bir şamata ile aracın üzerine düştü. Uç aşağı kalan Ali İhsan Gün ve Mustafa Övünç Efe feci şekilde can verdi.

Sürat kadranı 120’de takılı kaldı

2 BIREY VİNÇ YARDIMIYLA DİREĞİN ALTINDAN ÇIKARILDI

Olayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen 112 Acele Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine durum yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerince gönder aşağıda kalan 2 kişinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Durum yerine intikal eden elektrik yayma firması ekipleri ise hattın elektriğini kesti. Durum yeri ekiplerinin incelemelerinin arkasında Ali İhsan Gün ve Mustafa Övünç Efe vinç yardımı ile direğin kaldırılmasının gerisinde sıkıştığı yerden çıkartıldılar. Olayı gören çevredeki vatandaşlar ise kazayı film izler gibi seyrettiler.

“BALKONA FIRLADIĞIMDA ARACIN DİREĞE ÇARPTIĞINI GÖRDÜM”

Yaşanan kaza sırasında evinde oturduğunu söyleyen Fikret Kıraslan, direğin büyük bir gürültü ile düştüğünü açıklama ederek, “Ben evde oturuyordum Bir ses geldi. Anında balkona fırlayıp baktığımda aracın beton direğe çarptığını gördüm. Daha Sonra uç aracın üstüne devrilince ben yelken direği atlayıp geldim. Aracın çarptığı arkadaş ise vasıta bekliyordu durağın önünde” dedi.

120 km hızla giderken direğe çarptı: 2 ölü

Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yol, aracın cazibeli yardımı ile kaldırılmasının peşinde bitmiş trafiğe açıldı. Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.