12 Eylül Askeri Darbesinin 38. Yılı

12 Eylül Askeri Darbesinin 38. Yılı
12 Eylül Askeri Darbesinin 38. Yılı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, millet iradesine darbe vurularak devlet otoritesinin sağlanamayacağını kaydetti.

Milletvekili Tin, 12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülküleri uğruna canlarını feda eden yiğitleri rahmet ve tazimle yad ettiğini, darbecileri ve darbecilere kucak açan zihniyeti ise lanetlediğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yönetime üçüncü açık müdahale olan 12 Eylül Askeri Darbesi’nin üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların, dramların, haksızlıkların telafisinin mümkün olamayacağını dile getiren Tin, şunları kaydetti:

“Ülkemizi karanlıklara sürüklemek için her dönem hortladılar. Kendilerine göre gerekçeler uydurarak milleti yok saymanın derdinde oldular. Farklı görüşlerden yüzlerce kişinin suikasta uğramasını sağladılar. İdeolojik gerilimlerin şiddete dönüşmesine kol kanat gerdiler. Ülkemizde gerginliğin tırmanması için 1960 ve 1971 tarihlerinde yönetime el koyan vesayet odakları her yola başvurdular.

Kısacası milletimizi yok saydılar, aşağıladılar. Onların tek derdi milletimizin uyanmaması, ülkemizin ilerlememesiydi. Bilinmelidir ki, millet yok sayılarak devlet otoritesi tesis edilemez. Millet iradesine darbe vurularak devlet otoritesi sağlanamaz. Milletin yok sayıldığı otorite, bu millete ve devlete ihanetin apaçık bir göstergesidir. Millet iradesi yok sayılarak devlet korunamaz. Askeri vesayetle yönetime el konularak millet selamete çıkarılamaz. Millet ve devlet, bütünün ayrılmaz bir parçasıdır.”

Ülkeye ihanet eden darbeci zihniyetin milletin geleceğini ve umutlarını çaldığına vurgu yapan Tin, “Geçmişte yaşadıklarından büyük dersler çıkaran milletimiz artık uyandı, darbecilere ve onlara kucak açan zihniyete asla geçit vermiyor. 15 Temmuz milletimiz için bir milat oldu. Milletimiz canı pahasına liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sadece bir çağrısıyla devletine ve kendisine uzanan eli kırmak için sokaklara, meydanlara koştu.

Tankların önüne geçip her şeyi göze alarak kendi özgürlüğünü, geleceğini ve umutlarını korudu. Ülküsüne her daim sadık olan milletimiz, o gece milli bekasına ve bayrağına sahip çıkarak Çanakkale’de atalarımızın yıllar önce yaptığı gibi bir diriliş destanı yazdı. Tüm karanlık zihinleri bir daha gün yüzüne çıkmamak üzere tarihe gömdü. Allah bizlere bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Hainlerin karanlık emellerine maruz bırakmasın.” ifadelerini kullandı.