Yay ve ok hayatını değiştirdi

Yay ve ok hayatını değiştirdi
Yay ve ok hayatını değiştirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu’da, 18 sene önce elektrik akımına kapılan paralimpik milli sporcu Ömer Aşık (27), okçulukla hayata daha sıkı bağlandı.

Ömer Aşık, 9 yaşındayken balkonda oyun oynadığı sırada arkadaşının evin yakınlarından geçen yüksek gerilim hattına attığı tele dokunmasıyla elektrik akımına kapıldı. Başına gelen kazanın gerisinde hayata küsmeyen Ömer Aşık, ailesinin de desteğiyle spora başladı.

PES ETMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

Okçuluğa 7 sene önce başlayan Ömer Aşık, 2013’te Fiziki Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda son sırada yer almasına rağmen pes etmedi ve bir yıl daha sonra aynı organizasyonda 2’nci oldu.

Milli takıma yükselen ve 2015’te Çekya’da gerçekleştirilen dünya yatırma turunda kişisel kategoride ikincilik elde eden Ömer Aşık, 2016’da Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu, benzer sene Rio Paralimpik Oyunları’na katıldı.

Ömer Aşık, 2017’de Avrupa ikinciliğinin yanı sıra Çin’de düzenlenen Somut Engelliler Dünya Şampiyonası’nda ağır engelli kategorisinde ekip halinde iki dünya rekoru ile üstünlük, bireyselde de ikincilik kazandı.

Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesinde santral memuru olarak ödev yapan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Cisim Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü’nde 1. sınıfta eğitim görebilen paralimpik milli sporcu, yeni başarılar için Karaçayır Kapalı Spor Salonu’nda hazırlıklarını sürdürüyor.

SIKINTILARINI MOTİVASYONLA AŞTI

Ömer Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin balkonunun yakınından geçen yüksek gerilim hattına arkadaşının tel atması sonucu yaralandığını belirterek, “Bu kaza sonucunda her iki bacağımı diz altından kaybettim. Keza sol elimi bilekten sonrasını ve parmaklarımı kullanamıyorum. Sağ elimde de hareket kısıtlılığı var.” diye konuştu.

Yay ve ok hayatını değiştirdi

Kazadan sonra yılmadığını, ailesi, çevresi ve arkadaşlarının desteği tamamen hayattan kopmadığını, öğrenimine ara vermeden devam ettiğini anlatan Ömer, hayata uyarlama konusunda hiçbir vakit sıkıntı yaşamadığını, her zaman fazla düşündüğünü kaydetti.

“KORKUM VE ENDİŞEM VARDI”

Okçulukla 2011 yılında Bolu Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün “Spor Engel Tanımaz” projesi kapsamında tanıştığını açıklayan paralimpik ulusal okçu, şunları söyledi:

Yay ve ok hayatını değiştirdi

“Birincil etapta sol el parmaklarımın olmaması nedeniyle okçuluk sporunu yapabilir miyim, yapamaz mıyım gibi düşüncelerim, korkum ve endişem vardı. derhal kullanmış olduğum aparatı ürettik. Bunun bir uçtan bir uca ok atmaya başladım. Okçuluktan sonra hayatımda çok büyük bir başkalaşım oldu. Her ne kadar hayata uyarlama konusunda can sıkıntısı yaşamasam da okçulukla tanıştıktan sonradan hayata görünüm açım, gündelik yaşantımdaki Ömer ayrı bir ülkü geldi. Evvelden bir kadeh suyu başkasından beklerken, okçulukla tanıştıktan daha sonra tamamıyla egemen bir hayat yaşamaya başladım. Kendi kendime yetebilmeyi öğrendim bu sayede.”

Ulusal ekip kampına 2014 yılında gittiğini anlatan Ömer, “Tekrar Tekrar aileniz yanınızda olmayabiliyor. Kendi kendime bir şeyleri başarabilmeyi öğrendim. Hayata pozitif ve olumlu bir şekilde bakabiliyorsam bunu spora borçluyum.” ifadelerini kullandı.