Buca Belediyesi’nce Yeşildere sırtlarında yer alan, 42 metre yüksekliğindeki Atatürk Maskı’nın 160 gün süren bakım ve onarım çalışmaları tamamlanıp, İzmirlilerle buluşturuldu.
‘Atatürk Eğitim Atölyesi’ de hizmete alındı. Atölyenin başlangıç törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Atatürkçü Us Derneği Genel Başkanı Prof. Süheyl Batum, ADD Buca Şube Başkanı Yılmaz Yıldız, Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, meclis üyeleri ve çoğu İzmirli katıldı.
GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK FAZLA MANÂLI
Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Karaca, eser yerine getirmek değin eseri gelecek nesillere ulaştırabilmenin de çok manâli vazife olduğu vurgulayarak, Buca Belediye Başkanı Piriştina’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
ADD Buca Şube Başkanı Yıldız ise bütün ADD şube üyelerine seslenerek, ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’ni İzmir’in gözde mekanı yerine getirmek için el ele verip çalışmalarını istedi.
“TAŞA TOPRAĞA YATIRIM YAPILIR, LAKIN BÖYLE YAPILIR”
Atatürkçü Zihin Derneği Genel Başkanı Batum ise “Taşa toprağa yatırımın o ülkenin kaderinde ne değin önemli olduğunu gösterdiği için ben Buca Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. Taşa toprağa yatırım yapılır, fakat böyle yapılır. Türk milletini bir araya getiren tarih, eğitim ve hukuk gibi üç temel değeri vardır. ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’nin bu değerleri yaşatacağına inanıyorum, sizleri tebrik ederim. Bu yaptığınız tesisi tüm Türkiye’ye duyurmak için fazla çalışacağız” dedi.
Buca Belediye Başkanı Piriştina da 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlamalarının anında gerisinde İzmir’e böyle merkezi kazandırmaktan ve Atatürk Maskı’nı eski haline döndürmekten gurur duyduklarını söyledi.
20 YIL ONARIMA GEREKSINIM DUYMAYACAK
Maskın tadilat ve bakımının 160 günde tamamlandığını ve 20 yıl baştan başa onarıma gereksinim duymayacak şekilde düzenlendiğini belirten Başkan Piriştina, maskın anında aşağıda düzenlenen ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’nin projelendirme sürecini de şöyle anlattı:
“Ata’mızın maskı uzaktan bakınca insanı heyecanlandırıyor lakin burayı insanlara nasıl biraz daha yakınlaştırırız, 7’den 77’ye bu ruhu nasıl hissettirebiliriz diye düşündük ve Atatürk Eğitim Atölyesi’ni oluşturduk. Atatürk’ün prensip ve inkılaplarını, kurtuluş mücadelemizi, verdiğimiz savaşı, o cesaretli hikayeyi dahası bu maskın içindeki atmosferde alsınlar, keza içlerine sindirsinler hem de gelecek nesillere aktarsınlar istedik.”
Konuşmaların gerisinde ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’, törenle hizmete açıldı.