Mektep seçimi için araştırmalar devam ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Veliler de okul okul gezip çocukları için en uygun olanı seçmeye çalışıyorlar. Öğretmen, eğitim sistemi, sosyal olanaklar, okulun somut özellikleri, yöneticilerin aile ile iletişimleri.
Okul seçiminde pek fazla önemli ayırıcı özellik bulunuyor. Bu durumda anne babaların bazı kriterleri göz önünde bulundurmaları ve gezdikleri okulları buna tarafından değerlendirmeleri gerekiyor.
MEKTEP SEÇİMİNDE UYARI EDİLMESİ GEREKENLER
Eğitim sistemi her çocuğun bambaşka özellikleri bulunuyor. böylece bilgiyi öğretmeyi yok, bilginin öğrenilebilmesi için zorunlu beceriyi kazandırmayı hedefleyen, öğrenciye varlıklı öğrenme seçeneği sunan okul kabul edilmeli.
Sosyal etkinliklerin önemi, ders programı dıştan çocukların ilgi ve yeteneklerine yerinde etkinliklerin olması çocuk için ayrı aktivitelere katılma olanağı sağlıyor. Seçim konusunda sosyal etkinliklere de dikkat edilmesi gerekiyor.
HER DETAYI İNCELEYİN
Okulun ders sayısı, saatleri, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık programları, tanıdık olmayan dil eğitimi, okulun fiziki olanakları (bahçesinin, spor salonunun, kütüphanesinin olması gibi), derslik mevcutları, aileyle iletişim, emniyet önlemleri, sıhhat ve temizliğe verilen yük, veli profili, yemek kalitesi, eğitim kadrosunun sürekliliği ve tecrübesi, okulun sınavlardaki başarı puanı, servislerin kalitesi, uyari edilmesi gereken öteki kayda değer kriterler aralarında yer alıyor
İYİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
“Okul, mektep gibi mektep olmalı” diyen Eğitimci Kemal Koçak, “Bir milletin kalkınması o toplumun sahip olduğu eğitim ve öğretime bağlıdır. İnsanları iyi eğitmezseniz o halk bitmemiş olur. İyi eğitim almayan çocuğa zaten akademik bilgiyi dinç bir şekilde veremeyiz. Bizim misyonumuz sağlam temellerle yetişmiş, iyi eğitim alan, kendi ayakları üstünde durabilen, başarılı ve iyi bireyler geliştirmek” dedi.
“ÖĞRENCİ ÖNCELİKLERİNİ BELİRLEMELİ”
Çocuklarının ilgi, kabiliyet ve ihtiyaçlarını en dürüst şekilde karşılayacak okulu seçim etmelerinin kayda değer olduğunu vurgulayan Kemal Koçak, “Çocuğun önceliklerini ve ilgilerini tanımalı ve hangi tarzda bir okulda mutlu, düzenli ve başarılı olacağı belirlenmeli. Çocuklara eğitim ve öğretim verecek bir okul akademik kadrosu, sosyal imkanları ve eğitim modelleriyle tam donanımlı olmalı. Sadece sınava iyi sıralamak yetmiyor, öğrencinin yeteneklerini de keşfetmek ve onları yeteneklerini geliştirebilmeleri için motive etmek lüzum.” diye konuştu.