Markaların Instagram ile ilgili dikkate alması gerekenler

Markaların Instagram ile ilgili dikkate alması gerekenler
Markaların Instagram ile ilgili dikkate alması gerekenler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profesyonel sosyal ağ hizmetleri sunan Crovu , resim paylaşımı ile sınırladığı konseptine videoyu ekleyen, hikaye özelliği ile sosyal medya algısına yeni bir boyut kazandıran Instagram ile ilgili garip istatistikleri derledi.

800 MİLYON FAAL KULLANICI

Facebook ve Youtube ’un peşinde, sosyal medya platformları içinde zirvede yer alan Instagram ’ın aylık 800 milyon etkin kullanıcısı bulunuyor. Türkiye ’deki faal Instagram kullanıcısı sayısı ise 30 milyonun üzerinde. Türk Instagram kullanıcılarının %62 ’si, 18-34 yaş aralığında. Kitlesel bir pazarlama çalışması için Instagram ’ın olmazsa olmaz bir niteliğe sahip olduğu bundan böyle red edilemez.

HER GÜN 95 MİLYON RESIM

Instagram ’da her gün, dünya genelinde 95 milyon resim yükleniyor. Videolar ve hikayeler ile birlikte ortaya çıkan içerik ve etkileşim ise öbür noktada. Instagram ’da beğeni tuşuna ise her gün 4,2 milyar kere dokunuluyor. İçeriğin her şey olduğu dijital dünyada, kullanıcı bazlı görsel içeriklerin merkezi olarak ifade edebileceğimiz Instagram, pazarlamada görsel dili kullanan markalar için diğerlerine nazaran daha da önemli.

BİR İNSTAGRAM KULLANCISI 15 DAKİKA VAKIT AYIRIYOR

Instagram kullanıcılarının araştırma sonuçlarına bakıldığında, kullanıcı bazında uygulamada geçirilen günlük vakit 15 dakika. Sosyal platformlarda harcanan toplam vakit ise ortalama 130 dakika olarak ifade ediliyor. Instagram ’ın, dijital içerik tüketim alışkanlıkları içindeki yerini bu rakamdan görebiliyoruz.

GENÇLERİN FAVORI SOSYAL AĞI

Instagram kullanıcılarının demografik özelliklerine baktığımızda, ilginç bir yaş ortalaması görüyoruz. 35 yaşın altındaki Instagram kullanıcılarının oranı tam %90. Yani Instagram Y ve Z kuşağının favori sosyal ağı diyebiliriz. Özellikle Facebook, kullanıcılarının yaş ortalamasının artışından ötürü son dönemde uyarı çekiyor. Nüfus Istatistiklerine Göre grafikte genç ve orta yaş kitlesinin ağır bastığı bu veri, niyet kitlesinde gençler ağırlıkta olduğu markalar için epeyce anlamlı.

GENÇLERİN YÜZDE 24’Ü İNSTGRAM BENİM FAVORİM DİYOR

SOSYAL AĞ ajansı Crovu.co ’nun verdiği bilgilere tarafından ABD ’de yapılan araştırmalarda, gençlerin en fazla sevdiği ve favorisi olarak gördüğü sosyal ağlar araştırıldı. Araştırmanın sonucunda Instagram, gençler içinde %24 ’lük bir kesim, Instagram ’ın favori sosyal ağı olduğunu söyledi.

Bu şart, Türkiye için de geçerli ve hatta daha yüksek bir marka bağı olduğunu söylersek patavatsız olmaz. Hikayele özelliğinin duyurulduğu günden beri Instagram, Türkiye ’deki konumunu zirveye taşıdı ve çoktan çoğu markanın, reklam bütçelerindeki en büyük pastayı Instagram reklamları ve Instagram odaklı influencer pazarlama çalışmaları alıyor.