Erdoğan’ın Adli Yıl Açılış Mesajında 17-25 Aralık ve 15 Temmuz Vurgusu

Erdoğan'ın Adli Yıl Açılış Mesajında 17-25 Aralık ve 15 Temmuz Vurgusu
Erdoğan'ın Adli Yıl Açılış Mesajında 17-25 Aralık ve 15 Temmuz Vurgusu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya kadar, Erdoğan, yarın başlayacak 2018-2019 Adli Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan, ülkesinin ve milletinin birliğini, dirliğini, bekasını maksat edinen, adil bir şekilde hüküm veren, gerçek anlamda egemen ve nesnel bir yargının işleyişini kuvvetlendirme konusunda istikrarlı olduklarını belirterek, “Bir kere daha andırmak isteriz fakat ‘cihana hak hediye etmek için’ yola meydana çıkan bu millete hizmet eden bütün hak mensupları, tarafını her zaman ‘hukukun üstünlüğünden’ yana tercih etmek zorundadır.” ifadesini kullandı.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz Vurgusu

Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tarih bize, adalet terazisini gözetmeyi bırakanların, er veya geç zillet çukuruna gömülmeye hükümlü olduklarını gösteriyor. Yakın tarihimizde, devletin ve milletin öteki kurumlarıyla birlikte adaleti de kendi karanlık emellerinin arabulucu haline dönüştüren bir terör örgütünün, ülkemizi felaketin eşiğine getirebildiğine her zaman birlikte şahit olduk. Milletimizin istiklal ve istikbaline atak anlamı içeren bu süreç, ülkenin yasal yönetimini kasıt alan güvenlik-adalet darbe girişimi olarak betimleme ettiğimiz 17-25 Aralık hadisesinden 15 Temmuz ihanetine dek uzanmıştır.”

“TÜRK MİLLETİ HAK HAKKINA DA SAHİP ÇIKTI”

Büyük bir cesaretle canları pahasına hainlerin karşısına dikilerek darbe girişimini bertaraf eden aziz Türk milletinin, istiklal ve istikbalinin yanı sıra hak hakkına da sahip çıktığına dikkati çeken Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizler, ülkesinin ve milletinin birliğini, dirliğini, bekasını amaç edinen, adaletli bir şekilde hüküm veren, gerçek anlamda egemen ve objektif bir yargının işleyişini kuvvetlendirme konusunda kararlıyız.

”HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ”

Bir kere daha hatırlatmak isteriz ama ‘cihana hak hediye etmek için’ yola meydana çıkan bu millete hizmet eden bütün yargı mensupları, tarafını her zaman ‘hukukun üstünlüğünden’ yanlamasına yeğlemek zorundadır. Adalet mensuplarının tamamı, adalet sancağını, her hal ve şart aşağı dimdik ayakta tutacak cesarete sahip olmalıdır. Mehmet Selim Kiraz ilk kez elde etmek üzere, kendilerini rahmetle yad ettiğimiz şehit adalet mensuplarımızın, daima bu hoşgörüyle tahsis yaptıklarına inanıyoruz.”

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin adalet altyapısını ve mevzuatını geliştirme yönünde atılan adımların, hak mensuplarının “hukuk devleti” ilkesi doğrultusunda çalışmalarını daha kolay bir şekilde yürütmelerini sağlamaya yönelik olduğunu vurguladı.

YENİ SİSTEM YARGIYA KATKI SAĞLAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, yasama ve yürütme ile birlikte yargının da gelişmesine, güçlenmesine, bağımsızlığına ve tarafsızlığına katkı sağlayacağına işaret eden Erdoğan, 2018-2019 Adli Yılı’nın ülkeye, millete, baskın, savcı, avukat ve yardım personeli ile bütün adalet camiasına hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, adaletin tesisi için vatanın her köşesinde fedakarca devir yapan hak çalışanlarının yeni adli yılını tebrik etti.