Tunceli’de Geçişlerine Müsade Verilmeyen Hdp’liler Oturma Eylemi Yaptı

Tunceli'de Geçişlerine Müsade Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı
Tunceli'de Geçişlerine Müsade Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUNCELİ’ye orman yangını iddialarını tahlil etmek için gelen HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen başkanlığındaki HDP heyetinin Tunceli- Ovacık ve Tunceli- Hozat karayolundan geçişlerine, ‘işlem’ ve ‘can güvenliği’ gerekçesiyle izin verilmedi. Bunun üzerine heyettekiler karayolunda oturma eylemi yaptı.

Orman yangınları iddialarını incelemek üzere arasında HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in de bulunduğu HDP’li 9 milletvekili ve bazı STK temsilcilerinden oluşan heyet, Ovacık ilçesine gitmek istedi. Kent çıkışında yolları kesilen HDP’li heyete, bölgede dün gece başlatılan işlem ve can güvenliği nedeniyle geçişlerine müsade verilmeyeceği belirtildi. Bunun üstüne Hozat ilçesi üzerinden bölgeye gitmek isteyen heyetin önü aynı yolda da emniyet görevlileri göre kesilerek, aynı gerekçe ile müsade verilmeyeceği belirtildi. Burada kısa süreli karayolunda oturma eylemi yapan HDP’li heyet adına konuşan Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Valiliğin sabahleyin saatlerinde internet sitesinde yaptığı açıklamayı eleştirdi.

HDP’li Bilgen, Tunceli’de yangın olduğunu Valiliğin sitesine koyamadığını ve kendilerine ders vermeye çalıştığını belirterek, “Bizim bu kentin huzurunu kaçırdığımız yönünde iddialarda bulunanlar, ahkam kesmeden önce Türkiye tarihinde en büyük olan yangınlardan birini kabul etmesi gerekir. Biz daha ziyaretimize yeni başlamışız. Araçlarımıza binip yangın yerine gidip incelemede bulunacağız. Bunu refah kaçırma diye tanımlamak doğrusu bir çalışmayı engellemektir” dedi.

– Tunceli