Bakan Varank’ın yoğun diplomasi trafiği

Bakan Varank'ın yoğun diplomasi trafiği
Bakan Varank'ın yoğun diplomasi trafiği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, G20 toplantıları sebebiyle Arjantin ’den 33 saatlik bir yolculukla İstanbul ’dan aktarmalı olarak ülkesine dönecek Endonezyalı mevkidaşını TC-CET uçağına eğlence etti. Bakanlar, 41 bin feet yükseklik ve 17 saat süren yolculukta ikili mülâkat de yaptı.

Arjantin ’in Salta kentinde düzenlenen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı sona erdi. Türkiye ’yi temsilen toplantılara katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rusya, Çin, Arjantin ve bazı ülkelerin bakanlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Bakan Varank'ın yoğun diplomasi trafiği

HAVADA DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Endonezya Iletişim ve Veri Teknolojileri Bakanı Rudiantara ile ise ayaküstü sohbet etti. Rudiantara, Salta ’ya gelirken Türk Hava Yolları ’nı (THY) kullandığını ve fazla hoşnut kaldığını, ülkesine dönerken de İstanbul ’dan transfer yapacağını ve bir gün mutlaka İstanbul ’u gezeceğini söyledi. Bunun üstüne Varank, Salta ’dan Boenes Aires ’e geçip daha sonra İstanbul ’a gitmeyi planlayan Rudiantara ’yı TC-SOY uçağına ziyafet etti.

Misafir bakan, hem zamandan tasarruf edeceğini ayrıca de İstanbul – Cakatra uçuş saatine değin İstanbul ’da gezme fırsatı bulacağını belirterek daveti kabul etti. İki bakanı taşıyan Gulfstream G550 tipi uçak, Cuma günü 23.15 ’te (TSİ) Salta ’dan hareket etti. Yaklaşık 17 saat süren uçuş İstanbul Atatürk Havaalanı ’nda sona erdi.

Bakan Varank'ın yoğun diplomasi trafiği

İKİLİ İLİŞKİLER GÖRÜŞÜLDÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Endonezya Iletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rudiantara, 41 bin feet (12 bin 500 metre) yükseklikte ikili mülâkat yaptı. Görüşmede, iki ülke aralarında teknolojik mutasyon projeleri ve savunma sanayi alanında işbirliği gibi konular gündeme geldi. Endonezya ’da başarılı olan girişim sermayesi projeleri konusunda akıl alışverişinde bulunuldu.

Bakan Varank'ın yoğun diplomasi trafiği

öte yandan, Bakan Varank ’ın talimatıyla konuk bakana İstanbul ’un tarihi ve turistik yerlerinin gezdirildiği öğrenildi.