Bakanlık Düğmeye Bastı! Nefes Kredisi’nde 3. Aşama Başlıyor

Bakanlık Düğmeye Bastı! Nefes Kredisi'nde 3. Aşama Başlıyor
Bakanlık Düğmeye Bastı! Nefes Kredisi'nde 3. Aşama Başlıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda ekonomiye yardım belirlemek amacıyla son dönemde verilen yardım ve alınan önlemlere bir yenisini daha ekledi. Bakanlık göre yapılan basın açıklamasında Nefes Kredisi’nde 3. faza geçileceği ve düşük faizli kredi şartlarının yakında açıklanacağını duyurdu.

NEFES KREDİSİ’NDE ÜÇÜNCÜ FAZA GEÇİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Ticaret Bakanlığından yapılan basın açıklaması şöyle:

Bakanlığımız son dönemdeki kur artışı ve öteki gelişmelerden, hakiki sektör temsilcilerimizi gözetmek nedeniyle TOBB, oda ve borsalar ile Nefes Kredisi’nde üçüncü faza geçilmesi için alıştırma başlatmıştır. başlangıçta 2016 yılında uygulamaya konulan Nefes Kredisi’nde piyasaya 5 milyar TL, 2018 başında 7.5 milyar TL düşük faizli kredi imkanı sunulmuştur. Açıklanan mali politika ve tedbirlere paralel olarak Nefes Kredisi’nde üçüncü faz kısa zaman içerisinde başlatılacaktır.

“KOBİ’LERE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ SAĞLANACAKTIR”

TOBB, oda ve borsalara yapılacak kaynak aktarımı ile kamu ve özel bankalarla güç birliğinde KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanacaktır. Yeni dönemde Nefes Kredisi’nde yer alacak bankalar ile müzakereler başlatılmış olup projede yer alacak bankalar ve kredi şartları bu müzakereler sonunda emin olacaktır.

Bakanlığımız, elindeki bütün amaçları süratli, etkin ve verimli bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine ve gerçek sektöre yardım olmaya devam edecektir.