Tanıdık Olmayan öğrenciler için gerçekleştirilen eğitim programında dersler, okuma-anlayış, dinleme-kavrama, söylev ve yazma başlığı altında dört esas beceri üzerinden işlendi. Merkezde, öğrenciler, bilirkişi okutmanlar eşliğinde haftada 30, toplamda 960 saat Türkçe dersi aldı.
Katılımcıların çoğunluğunu Suriyeli öğrencilerin oluşturduğu eğitim programında, Irak, Filistin, Afganistan, Somali, Yemen, Sudan, Mısır ve Libyalı gençler de yer aldı.
SERTİFİKA ALAMAYA ADALET KAZANDILAR
6 sınıfın yer aldığı 9 aylık öğretim süreci sonunda 50’si bayan, 78’i erkek almak üzere 128 öğrencinin yüzde 98’i başarı sağlayarak, “C1” sertifikası almaya yargi kazandı.
ULUSLARARASI SERTİFİKA NİTELİĞİ
Türkçe dil kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, aldıkları sertifikaları üniversite, yüksek lisans, doktora başvuruları ve çeviri büroları ilk kez edinmek üzere, değişik meslek alanlarında kullanabilecek.
Gazi Üniversitesi kadar yapılan sınav sonucunda verilen belgeler, uluslararası ölçekte karşılığı olan sertifika niteliği taşıyor.
SOSYAL HAYATA ARMONI SÜRECİ
Öğrencilere Türkçe dil eğitiminin yanı sıra hukuk, eğitim ve sıhhat öncelikle edinmek üzere dağıtılmış konularda seminerler verildi.
Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtımının yapıldığı eğitimlerde, öbür sebeplerden dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan gençlere, yabancı bir ülkede sosyal hayatla ilgili harmoni sürecine ilişkin bilgiler de aktarıldı.
ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ YAPTILAR
Eğitim öğretimlerine sürdürmek isteyen ve Türkçe dil öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, üniversitelerin mühendislik, çevirmenlik, sağlık durumu, inşaat, hukuk gibi bölümlerine başvurularını yaptı. Bu sene mezun olan 47 öğrenci dağıtılmış üniversitelerden lisans düzeyinde eğlence aldı.