Trump’tan Avrupa’ya: Avrupa’nın bize para ödemesi lüzumlu

Trump'tan Avrupa'ya: Avrupa'nın bize para ödemesi lüzumlu
Trump'tan Avrupa'ya: Avrupa'nın bize para ödemesi lüzumlu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

qweq

ABD ile Avrupa arasındaki ordu krizi devam ediyor. Paris’te fitili ateşlenen Avrupa Ordusu kurulması fikrine Donald Trump aleyhinde durmaya devam ediyor. Mevcut durumda Avrupa’nın da koruyucusu poizsyonunda yer alan ABD’den uzaklaşmaya çalışılırken, Avrupa’ya Trump’tan yeni bir tepki geldi.

“ÖNCE PARAYI ÖDEYİN”

Donald Trump Twitter üzernden yaptığı açıklamada AB’nin NATO koruması için ABD’ye para ödemesi gerektiğini belirtti. Trump “Avrupa’nın askeri koruma karşılığında para ödemesi gerekiyor. Ticarette bizden faydalanıyorlar ama NATO bağlılıklarını yerine getirmiyorlar. Bu koşul anında değişmeli” uyarısında bulundu.

Avrupa ordusuna aleyhinde NATO’ya azıcık daha fazla yatırım yapılmasını savunan Trump mevcut düzenin devam etmesini istiyor. Buna karşılıksa AB ise orduyu kurarak yerli güvenlik birimleri meydana getirmek istiyor. Bu us çatışması ABD ile AB aralarında çatışmaların oluşmasına niçin oluyor.

 

 

Avrupa ‘nın askeri koruma için adaletli payını ödemesi gerekiyor. Avrupa Birliği, yıllar boyunca, ticarette bizden faydalanıyor ve sonradan NATO yoluyla askeri bağlılıklarını yaşamıyorlar. Işler süratli değişmeli!