Tayland Seçime Gidiyor

Tayland Seçime Gidiyor
Tayland Seçime Gidiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’da 2014 senesinde yaşanmış olan askeri darbenin arkasında yapılamayan genel seçimler 24 Şubat’ta yapılacak.

Tayland Seçim Komisyonu, 2014 senesinde darbe sonrası iktidara gelen cunta yönetiminin peşinde yapılacak genel seçimlerin tarihini deklare etti. Tercih Komisyonu, 24 Şubat’ta genel seçime gidileceğini duyurdu. Cunta yönetiminin darbenin arkasından getirmiş olduğu siyasal etkinlik yasağının kaldırıldığı duyuru edilmeden ilkin seçim tarihini açıklayan komisyon, seçim sürecinde anayasal kurallar çerçevesinde bölge halkının ve siyasal partilerin siyasal aktivitelerde bulunabileceklerini duyurdu.

Darbe sonrası iktidara gelen Cunta yönetimi, eski Başbakan Yingluck Shinawatra’nın demokratik yollarla seçilmiş hükümetine karşısında aylar devam eden protestolardan sonradan düzeni sağlamak için siyasal faaliyetlere katı yasaklar getirmişti. Sadece Şubat ayında yapılacak seçimler için siyasal partilerin örgütlenebilmesi sebebiyle Eylül ayında yasağı gevşetmeye başladı.

Güneydoğu Asya’nın en zinde ikinci ekonomisine haiz Tayland’da demokrasinin düzelmesi için umutları yeşerten bu seçimde eski Başbakan Thaksin Shinawatra’nın desteklediği popülist siyasal hareket bakılırsa karşıcılık edilmesi ve askeri ve kraliyetçi kuruluşa karşısında olan kırsal alandaki kesimler kadar desteklenmesi umut ediliyor. – BANGKOK