Tane düzensizliği sebepleri nedir? Tane düzensizliği tedavisi iyi mi olur?

Adet düzensizliği nedenleri nelerdir? Adet düzensizliği tedavisi nasıl olur?
Adet düzensizliği nedenleri nelerdir? Adet düzensizliği tedavisi nasıl olur?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlardaki hormonal döngü sebebiyle normalde her kadının ayda bir tane olması gerekmektedir. Tane görememe ya da tane düzensizliği hanımlarda öyleki fazla hastalığa göze çarpan edebilen kayda kıymet bir sorundur. Her kadının tane düzeni farklıdır. Eğer hanımefendiler her ay varsayım edemeyecekleri zamanda tane görüyorsa bu şart tane düzensizliği olarak kabul edilmeli ve araştırılmalıdır.

Tane düzensizliği ile ilgili informasyon veren Memorial Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kısmı ’nden Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, bir ekip noktalara değindi.

EN BÜYÜK SEBEBİ STRES

Tane düzensizliği en sık ilk tane görmeye başlayanlarda ve menopoza girmeye yakın olan hanımlarda görülmektedir. Bu da hormonlardaki değişimlere bağlanmaktadır. Bu cins durumlarda hormon testleri yapılmaktadır. Ek olarak hormon bozuklukları da tane düzensizliğini oluşturmaktadır. örnek olarak tiroit ya da prolaktin hormonlarındaki bozukluklar tane düzensizliğini getirmektedir. Bunun yanında aşırı kilo alıp verenler, kilosu fazlaca düşük olanlar, aşırı spor yapanlarda tane düzensizlikleri görülmektedir. Tane düzensizliğinin en büyük sebebi ise strestir. Hanımefendiler en küçük streste tane düzensizliği yaşamaktadır.

ADET DÜZENSİZLİĞİNE SEBEP OLAN SORUNLAR

Tane düzensizliği dağıtılmış hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Bayanların tane döngüsünü karşılayan dört faktörden hipotalamus, hipofiz, yumurtalık ve rahim kısmından birinde yaşanmış olan mesele tane düzensizliğine sebep olmaktadır. Hipofiz bezindeki tümörler, yumurtalık ya da rahimdeki kist, miyom, tümörler tane düzensizliğini getirmektedir. Rahim dokusunun kalınlaşması, rahim yada rahim ağzındaki polipler ve arada bir kanser tane düzensizliğini bununla beraber getirmektedir. Bu problemler çözüldükten sonrasında tane düzensizliği de ortadan kalkmaktadır.Tüm bunların yanına asla sebebi olmayan tane düzensizlikleri de görülmektedir.

BAŞKASININ İLACINI KULLANMAYIN

Tane düzensizliklerinin sebebine tarafınca bayanlara tedavi uygulanmaktadır. böylece kişiler başkalarının tane düzensizliğinde kullandığı ilaçları doktora danışmadan kullanmamalıdır. Kimi süre hap yerine ameliyat önerilmektedir. Tane düzensizliği yaşamış evli ya da bekar her kadının doktora gitmesi gerekmektedir. Çünkü tane düzensizliğine müdahale edilmediğinde, sebep ot benzer biçimde yaşama ya da polipse daha negatif sonuçlar doğmasına niçin olmaktadır.

BAŞTAN SAVMA ADET GÖREN KADINLAR DA GEBE KALABİLİR

Tane düzensizliği yaşamış hanımefendilerin en fazla merak etmiş olduğu konulardan biri de bu durumda hamile kalınıp kalınamayacağıdır. Tane düzensizliğine yol açan mesele çözüldüğü süre hanımefendiler hamile kalabilmektedir. Hem tane düzensizliğinde fazla kanama da olabilmektedir. Bu kanamalar halsizliğe, yorgunluğa sebep olur hayatlarındaki kaliteyi düşürmektedir. O nedenle bu sorunları yaşayan her kadının ne olursa olsun doktora gitmesi gerekmektedir.