Rize’de 500 modifiye araca operasyon yapılmış oldu

Rize'de 500 modifiye araca operasyon yapıldı
Rize'de 500 modifiye araca operasyon yapıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aytekin KALENDER/RİZE – RİZE İl Güvenlik Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri vatandaşlardan gelen ‘modifiye araçların yoğun gürültü yapmış olduğu’ şikayeti üzerine bir yılda 500 araca işlem yapmış oldu. 

2017 Kasım ayında görüntü kirliliğiyle ilgili fazla şikayetlerin gelmesi ile sivil takımlar oluşturduklarını açıklayan Rize Trafik Tescil ve Teftiş Şube Müdürü Başkomiser Akıllı Özkan, “Güvenlik müdürümüzün talimatı ile sivil takımlar oluşturduk. Bu arkadaşları ilkin kursa yolladık. Modifiye vasıta iyi mi olur, iyi mi yapılır şeklinde sanayide eğitim aldılar. Eğitim sonrası dostlar sivil araçlarla denetim stratejisini planladık. Aracın yaylarını keserek yere dürüst yaklaştırılması, bambaşka ve aykırı ışık donanımı üstünde uygulama başlattık. Geçtiğimiz Aralık ayında başladığımız denetimlerde şuana değin ortalama 500 araca işlem yapılmış oldu. Ek olarak bu araçların teknik şartlara uygunluğunun sağlanması bakımından teknik incelem sevk edildi. Teknik muayeneye gitmekte mali bir külfet gerektiriyor. Bu mevzuda denetlemelerimiz devam ediyor.” dedi.

‘HIZ VE DRİFT YAPMA EYLEMLERİNE YÖNELİYORLAR’

Hem denetim, hem teknik incelem ile birlikte modifiye araç sayısının ayrıntılarıyla azaldığına uyarı çeken Özkan, şunları söylemiş oldu:

“Tutarsız ışık kullanımında son bir ayda 45 araca operasyon yaptık. Sivil takımlar hala görevi başlangıcında çalışıyor. Menderes bulvarı üstünde iki ekip geceleri aralıksız tutarsız ışık donanımı üstüne kontroller yapıyor. Denetimlerimiz hangi mevzuda yakınma geliyorsa o mevzuya yönelik sürüyor. Mavi, beyaz, kırmızı ışık takılarak yönetmelikte açıklanmış standartların haricinde ışık takan sürücüler oluyor. Trafik güvenliğini tehlikeye sokuyorlar. Bir ihtimal bir ekip duygularını hoşnutluk ediyor olabilirler fakat trafik ortamında bir tek onlar yok. Öteki sürücülere hastalık vermeye kimsenin hakkı değil. Yeni sürücü belgesi bölge sürücülerimiz birincil etapta sürat yapma drift benzer biçimde bir ekip eylemlere yöneliyor. Bunlar hususi pistte hususi eğitimle yapılabilecek hareketler. Bunu trafikte yapmış olursanız başkalarına hasar verirsiniz. Kurallara yerinde güvenli bir halde vasıta kullanalım. Rize ’de fazla drift dikkatsizliği olmuyor. Olanlara da derhal müdahale ediyoruz.”