Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden zanlı tutuklandı

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden zanlı tutuklandı
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden zanlı tutuklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden zanlı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, savcılıkta ifadesi alındıktan sonrasında çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Dün saat 14.50 sıralarında Rize İl Güvenlik Müdürlüğü binası içinde Derepazarı İlçe Güvenlik Müdürlüğünde görevli polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmesinin peşinde almış olduğu silahı ile acele makam odasına girerek Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı sol göğüs ve sırtından vurduktan sonrasında kendisine ateş eden koruma polis memuru Yiğit Can Köksal’ı bacağından yaralamıştı. Saldırıda Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi şehit olurken, Personel Şube Müdürü Polat ise ağır şekilde yaralanmıştı. Kendisi ayağından vurularak etkisiz ışık halkası getirilen Sarıcaoğlu, tedavisinin tamamlanmasının peşinde gece geç saatlerde yoğun güvenlik önlemleri aşağıda Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Rize Güvenlik Müdürlüğüne götürüldü. Buradaki sorgusunun arkasında Rize Adliyesi’ne ambulans ile getirilen Sarıcaoğlu’nun ifadesi nöbetçi savcı bakılırsa alınarak, Barış Katliam Mahkemesine tutuklanması talebiyle gönderildi. Rize Barış Katliam Mahkemesi bakılırsa ‘Bilerek adam öldürme, adam öldürmeye girişim ve silahla adam yaralama’ suçlarından tutuklanan zanlı Saracoğlu cezaevine gönderildi.

Öte taraftan zanlının Şehit Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi ile atama işini konuşmak için gittiğini, konuşmanın ardındaki makamdan çıktıktan sonrasında niçin her yerde geriye doğru döndüğünü hatırlamadığını dile getirmiş olduğu öğrenildi.