Noel Sofralarını Türk Pastaları Tatlandıracak

Noel Sofralarını Türk Pastaları Tatlandıracak
Noel Sofralarını Türk Pastaları Tatlandıracak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 2 öbür fabrikada donuk pasta üreten yerli işyeri, Noel (Christmas) siparişlerini geliştirmek için fazla mesai yapıyor. Firmanın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Çetin Vuraloğlu, 2012 yılında sektöre antre yaptığını belirterek, 2017’de Türkiye’nin en büyük donuk pasta fabrikalarından birini Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyete geçirdiklerini söyledi.

BİR YIL BOYUNCA TAZELİĞİNİ KORUYOR

Toplumun önemli bir kısmının dondurulmuş ürünlerle ilgili yanlış bir düşünceye sahip olduğuna dikkati çeken Vuraloğlu, “Düne kadar annemiz yaz mevsiminde bahçeden topladığı taze meyve sebzeyi dondurucuya atardı ve bu ürünleri kışın çıkartıp benzer tazelikle tüketirdik. Biz annelerimizin kullandığı yöntemi kendi sistemimize entegre ettik. Şoklama sistemlerimizde belirtilen yöntemlerle dondurduğumuz ürünler eksi 18 derecede bir sene boyuncu tazeliğini koruyor.” diye konuştu.

AVRUPA’DA TÜKETİM YÜZDE 85

Vuraloğlu, donuk pasta tüketiminin Avrupa’da yüzde 85, ABD’de yüzde 95 seviyesinde olduğunu, bu oranın Türkiye’de ise yüzde 20’li seviyelere yeni ulaştığı bilgisini vererek, sektörün tez büyümeye devam ettiğini, dondurulmuş ürünlerin günlük hayatta ileride daha pozitif yer alacağını kaydetti.

“CHRİSTMAS SİPARİŞLERİMİZ BU YIL YÜZDE 40 ARTTI”

Geniş bir yelpazede 65 çeşitlilik ürünlerinin olduğunu dile getiren Vuraloğlu, jurnal ortalama 1 milyon dilim pasta üretimi gerçekleştirdiklerini aktardı. Vuraloğlu, ürünlerini dünyanın dört bir yandaki 30 ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bugün ABD’den tutun Kuveyt, Katar ve çoğu Avrupa ülkesine değin ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 45’ini ihraç ediyoruz. Yılın belli dönemlerinde yurt dışı pazarlara yönelik özel günler için üretim yapıyoruz. derhal Christmas için yapmış olduğumuz egzersiz var. Fabrikalarımızda 3 vardiya halinde 5 Aralık’a kadar tüm siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Christmas kutlamaları kapsamında aralarında ABD, Almanya ve Rusya’nın da bulunduğu 14 ülkeye ihracat gerçekleştireceğiz. Christmas siparişlerimiz geçen yıla göre yüzde 40 artma gösterdi. 1 milyon 600 bin dilime yakın pastayı sevk edeceğiz. Christmas siparişlerimizle bu yıl ülkemiz ekonomisine 560 bin dolarlık katkı maddesi sağlayacağız.”

Christmas yoğunluğunun arkasından Sevgililer Günü için üretime başlayacaklarını bildiren Vuraloğlu, “Ayın 20’sinden sonra 14 Şubat için çalışmamız olacak. 14 Şubat için kırmızı renkli özel bir pastanın imal ve ihracatını gerçekleştireceğiz.” biçiminde konuştu.

“HER İKİ ÇALIŞANDAN BİRİ KADIN”

Uzun vadeli hedeflerinden bahseden Vuraloğlu, 2023’e kadar ihracat ağlarını 50 ülkeye çıkarmayı ve 100 bin metrekarelik bölge üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük unlu mamuller entegre tesisini kurmayı hedeflediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerlileşme ve millileşme vurgusunu kendilerine yol haritası olarak belirlediklerini dile getiren Vuraloğlu, “4 kişiyle başlayan serüvenimize bugün 200’e yakın çalışanımızla devam ediyoruz. Bayan istihdamına destek verebilmek için her iki çalışanımızdan birinin kadın olmasına uyarı ediyoruz. Bugün 200’e yakın çalışanımızın yarısını kadınlar oluşturuyor.” dedi.

Vuraloğlu, yerlilik oranlarının bugün yüzde 72 seviyesinde olduğunu, bu oranı daha da arttırmak için uğraştıklarını sözlerine ekledi.