Kritik Buluşma Öncesi Türk-Iş En Düşük Ücret Teklifini Açıkladı

Kritik Buluşma Öncesi Türk-Iş En Düşük Ücret Teklifini Açıkladı
Kritik Buluşma Öncesi Türk-Iş En Düşük Ücret Teklifini Açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Işçi, patron ve hükümet temsilcilerinden oluşan En Az Vergi Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak en az ücreti atamak üzere ilk toplantısını bugün yapacak.Toplantı öncesinde konuşan Türk-Meslek Başkanı Ergün Atalay 2 bin TL’nin üzerinde yüzde 25 enflasyon ve huzur payı talep edeceklerini söyledi.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ ENFLASYON

Atalay, “Enflasyon aşağı hiç bir zammı ne görüşürüz ne konuşuruz” dedi ve ekledi:”Asgari vergi artışı için kırmızı çizgimiz enflasyon, 2 bin TL’nin üstünde yüzde 25 enflasyon farkı ve bunun üstüne huzur payı talep edeceğiz.”

YEP HEDEFİNE YAKIN GERÇEKLEŞMESİ BEKLENİYOR

Alıcı Fiyatları Endeksi (TÜFE) Kasım’da otomotiv, beyaz eşya ve mobilya ücret indirimleri, TL’deki değerlenme ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle beklentilerin üstünde yüzde 1,44 azalırken, enflasyonun sene sonunda yüzde 20,8 olan YEP hedefine yakın gerçekleşmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Pazarlığı İçin Türk-İş Temsilcileri Arasında Bulunan Asgari Ücretlinin Sözleri Yürekleri BurktuEn Az Aidat Pazarlığı İçin Türk-Iş Temsilcileri Arasında Yer Alan En Düşük Ücretlinin Sözleri Yürekleri Burktu Asgari Ücret Görüşmeleri Bugün Başlıyor! En Az 2 Bin Lira Talep EdilecekEn Az Ödenti Görüşmeleri Bugün Başlıyor! En Düşük 2 Bin Lira Talep Edilecek