İslam karşıtlarına tokat gibi cevap!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da son zamanlarda Hıristiyan Demokrat Birlik Partisinden bazı politikacıların İslam diniyle ilgili özel bir yasa hazırlanması talebine, Hıristiyan Demokratik Parti Federal Milletvekili ve Meclis Parti Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Giousouf’dan anlamlı cevap geldi.

Giousouf, “Sırf Müslümanlara yönelik bir yasa ile onlara dışlayıcı tavırlar ‘ayrı bir grupsunuz’ demek olur. Böyle bir yasa olacaksa bütün dinleri kapsamalıdır” dedi.

DEVLET TÜM DİNLERE EŞİT YAKLAŞMALI

Giousouf, Almanya’da anayasada din ve devlet arasındaki ilişkilerin belirlendiğini, devletin tüm dini cemaatleri aynı kriterler bağlamında değerlendirmekte olduğundan sadece Müslümanlar için geçerli olacak bir yasanın anayasaya aykırı olacağını açıkladı.

“KARDİNAL VE HAHAMLARA DA UYGULAYIN”

Giousouf, “Eğer camilerin dışarıdan finansal destek almalarını engelleyeceksek, o zaman kardinaller ve hahamlar için de aynı şartlar geçerli olmalı. Öte yandan, bence İslam yasası tartışmaları yanlış sinyal. Son dönemde Almanya’da yaşayan Türklerin anavatanlarıyla duygusal bağları sık sık dile getirildi. Sırf Müslümanlara yönelik bir yasa ile onlara dışlayıcı tavırlar ‘ayrı bir grupsunuz’ demek olur. Aşırı dinci eğilimlerle ilgili birtakım sorunların varlığını kabullenmeliyiz. Bu sorunlarla hukuk devletimizin imkanları çerçevesinde mücadele ediyoruz. Bugün Almanya’daki 2 bin 500 camiden 90’ını Anayasayı Koruma Teşkilatı gözetim altında tutuyor. Suça karışan imamlar yasalar doğrultusunda cezalandırılıyor, gerekirse sınır dışı ediliyor ve bu camiler kapatılıyor. Yalnızca İslam için bir yasaya ihtiyacımız yok” dedi.