Ihtiyar Kadının Vefası Duygulandırdı! Kocasından Servet Kalan Araca Gözü Gibi Bakıyor

Ihtiyar Kadının Vefası Duygulandırdı! Kocasından Servet Kalan Araca Gözü Gibi Bakıyor
Ihtiyar Kadının Vefası Duygulandırdı! Kocasından Servet Kalan Araca Gözü Gibi Bakıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan Ayşe Özgülçin, kocasından miras kalan herzamanki otomobiline gözü gibi bakıyor. İstanbul’da 61 yıl önce sıfır kilometre olarak satın alınan 1957 model Dodge Kingsway marka otomobil, kısa bir süre kullanıldıktan daha sonra, Ali Bülent Özgülçin isimli Ordulu bir birey tarafından satın alındı. Aracın ilk sahibi olan dayısından otomobili satın aldıktan daha sonra bir dönem taksi olarak kullanan Özgülçin, 1983 yılında Ordu’da dükkan açtıktan sonradan kente yerleşti. İstanbul sokaklarında tozu dumana katan otomobilini de kente getiren ve kullanmaya devam eden Ali Bülent Özgülçin, yıllarını verdiği herzamanki otomobilini gözünden dahi sakınarak yıllarca korumaya çalıştı. Hastalandıktan sonra dahi otomobilini düşünen ve kapalı garajda muhafaza altına bölge ihtiyar adam, hayatını kaybedince, 79 yaşındaki eşi Ayşe Özgilçin kocasından miras kalan otomobille ilgilenmeye devam etti. Ihtiyar kadın, fırsat buldukça eşinden kalan otomobilin tozunu alıyor, içine oturdukça eski günleri hatırlıyor.

“YER UÇAĞI GİBİYDİ”

Evlerinin altındaki kapalı garajda üstü örtülü bir vaziyette korunan otomobile gözü gibi baktığını anlatan Ayşe Özgülçin, aracın kendisinde fazla hatırası olduğunu aktardı. 1956 yılında aracın satın alındığını söyleyen Özgülçin, “Bu araçla fazla gezdik. Bu araba yer uçağı gibiydi. Arkadan bakıldığı süre helikopter gibiydi. Eşim rahatsızlanınca aracını buraya, kapalı garaja sakladı” dedi. Alışılmış araba ile Türkiye’nin bir takım bölgelerine de gezi ettiklerini söyleyen Özgülçin, “Şu Anda de kapalı garajda gözümüz gibi bakıyoruz. Eşimden de bir anı olarak kaldı. Allah eşimin mekanını cennet eylesin. Bu arabayla beni fazla gezdirdi, bu arabaya mahallede de binmeyen kalmadı. Düğünlerde ve sünnetlerde de kullanıldı. Çok hoş günlerimiz oldu bu araçla” ifadelerini kullandı. Ayşe Özgülçin hem arabulucu satış istediklerini de aktardı.

“ARACINI SAKLAMAK İÇİN DÜKKANINI KİRAYA VERMEDİ”

Ihtiyar çiftin akrabaları Esas Altuntaş ise arabanın şu anda çalışır ve yürür vaziyette olduğunu dile getirdi. Herzamanki otomobilin korunduğunu ve tüm parçalarının orijinal olduğunu belirten Altuntaş, Ali Bülent Özgülçin’in, aracını gözetmek için dükkanını deha kiraya vermediğini vurguladı. Altuntaş, “Bu araba, Çambaşı Yaylası’ndan İstanbul’a ve Antalya’ya daima gitti. Türkiye’nin muhtelif yerlerini gezdi. Şu lahza daha çok koleksiyonerlerin ve antikacıların ilgisini çekiyor, bunun yanına görenler de epeyce merak ediyor. Kendisi kısa bir zaman önce vefat ettiği için araç şuan garajda saklanıyor. Yakın zamana kadar da kullanılıyordu. Aracın sahibi, otomobilini korumak yol kenarı olan dükkanını kiraya zeka vermedi. Sonuçta arabayı burada tutuyordu. Biz de o rahmetli olduktan sonra araca gözümüz gibi bakıyoruz” şeklinde konuştu.