Hobi Olarak Başladı, Derhal Süslediği Su Kabaklarını 500 Liradan Satıyor

Hobi Olarak Başladı, Hemen Süslediği Su Kabaklarını 500 Liradan Satıyor
Hobi Olarak Başladı, Hemen Süslediği Su Kabaklarını 500 Liradan Satıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde oturan evli ve 3 çocuk babası Ali Osman Karakuş(41), 2 yıl ilkin internette görmüş olduğu tamamlanmış kabağın aynısını gerçekleştirmek istedi. Su kabağını işledikçe değişik süs eşyaları ortaya çıktığını görebilen Karakuş, hobi olarak bu işe başladı. Su kabaklarından avize, gece lambası ve değişik süsleme eşyaları icra eden Karakuş’un eserlerini görenler satın olmak istedi. Bunun üstüne işlediği kabakları web üstünden 100 ile 500 lira arası fiyatlara satışına başlamış olan Ali Osman Karakuş, elde etmiş olduğu gelirle biri üniversite, diğeri ortaokulda okuyan evlatlarının eğitim harcamalarını karşılayıp, konut ekonomisine de katkı maddesi sağlamış oldu.

“KABAK PARALARIYLA ÇOCUĞUMU OKUTMAYA ÇALIŞIYORUM”

Ali Osman Karakuş, “Bigün internette gezerken kabak resmi gördüm. ‘Acaba iyi mi olur. Ben yapabilir miyim’ diye heveslendim. O hevesle başladım. Kendi kendime öğrendim. Kendimi de epey geliştirdiğime inanıyorum. Kabağın ışıkla dansı oldukca güzel. Saatlerce tahammül isteyen bir şey. Saatler sonradan ortaya bir yapıt çıktığında gerçekte oldukca büyük keyif alıyorum. Hobi olarak başlamıştım bu işe. Ilk zamanlar kabak bulmada zorlanıyordum. Çünkü başlıca Akdeniz ikliminin ürünü bunlar. sonradan kendi kullanacağım kabakları da yetiştirmeye başladım. İşten geldiğimde yorgunluğumu bir iki saat bu şekilde gideriyorum. Ek olarak konut ekonomisine de katkı maddesi sağlıyorum. Üniversitede okuyan çocuğum var. Şöyle diyebilirim sattığım kabak paralarıyla çocuğumu okutmaya çalışıyorum. Ev bütçesine katkı maddesi hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu işten tutku alıyorum. Tecim ilk planımda yok” dedi.

“OTANTİK BİR MANZARA SAĞLIYOR”

Su kabağından birçok şey yapabildiğini kaydeden Ali Osman Karakuş, “Avize yapabiliyoruz, gece lambası yapabiliyoruz. Şekerlik, kuş yuvaları, vazolar, biblolar aklınıza ne gelirse kabaktan yapıyoruz. Bulunmuş olduğu ortama da oldukca otantik bir görüntü sağlıyor. Gelen siparişler ne istiyorsa onu hayata geçirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.