Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan o isme: Sen Rizeli değil misin? Kafa göz girmeniz lazımdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asker selamı sebebiyle kınama cezası alan Medipol Başakşehir ile ilgili olarak UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Destek’ya “Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve kulüp başkanlarını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cezaya itiraz ettiklerini özetleyen Başakşehir Kulübü Başkanı’na, “Savunmanıza ‘Biz kınanacak değil, gururlanacak bir şeyler yaptık’ diye yazsaydınız” dedi. Gümüşdağ da, “Yazdık efendim”karşılığını verdi. Erdoğan, UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Destek’ya dönerek, “Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı” dedi.

cumhurbaskani-erdogan,-nihat-ozdemir-ve-kulupler-birligini-kabul-etti.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarını kabul etti. Beştepe’deki kabulde TFF Başkanı Özdemir, önümüzdeki dönemde yabancı futbolcu sayısını azaltma yoluna gideceklerini söyledi.

Erdoğan’ın “Elbet Türk futbolu için ne gerekiyorsa yapacaksınız fakat şu noktaya dikkat edin; ‘politika bu şekilde istedi’ algısına izin vermeyin. Bu tamamıyla sizin kararınız” karşılığını verdiği açıklandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da vergi oranlarındaki artışın kulüpleri zor duruma soktuğunu belirtip, yeni düzenlemenin 2 yıl sonrasında yürürlüğe girmesi icap ettiğini söylemiş oldu.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, futbolcularının maçlarda asker selamı vermesi sebebiyle UEFA ile yaşanmış olan süreci anlatıp, “UEFA bizlere kınama cezası, Futbol Federasyonu’na ise 50 bin dolar para cezası verdi. Biz ‘kınanacak bir şey yapmadık’ diyerek Tahkim Kurulu’na başvurduk” dedi. Erdoğan bu sözler üstüne Gümüşdağ’a, “Biz kınanacak değil, gururlanacak bir şeyler yaptık’ diye yazsaydınız” dedi.

Gümüşdağ’ın, “Yazdık efendim” cevabının peşinden Erdoğan, UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Destek’ya dönerek, “Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı” dedi. Destek da bu mevzuda UEFA’a elinden geleni yaptığını açıkladı. Görüşmede İletişim Başkanlığı tarafınca başlatılan ‘Sporda Şiddetsiz İletişim’ projesi de gündeme geldi. Erdoğan’ın bu mevzuda kulüplerden destek istediği ifade edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sorunları hatalarla yüzleşerek çözeceğiz” dedi. Ankara’da önceki gün süregelen ve cuma günü sona erecek olan Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı hakkında informasyon veren Kasapoğlu, “Bugüne dek kim bilir kronikleşen sorunların konuşulmasıyla, masaya yatırılmasıyla bir süreci, sorunları hatalarla yüzleşerek çözeceğiz. Bu tür birliktelikleri biz devamlı hale getireceğiz” diye konuştu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, çalıştayda Türk futbolunun her yönüyle masaya yatırıldığını belirtirken, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, “Tüm liglerdeki kulüplerimiz aynı masada Türk futbolunun sorunlarını tartıştı” diye konuştu.

cumhurbaskani-erdogan,-nihat-ozdemir-ve-kulupler-birligini-kabul-etti-1.jpgcumhurbaskani-erdogan,-nihat-ozdemir-ve-kulupler-birligini-kabul-etti..jpg