CHP’li Torun: Biz İlhamımızı Mustafa Kemal’den Alıyoruz

CHP'li Torun: Biz İlhamımızı Mustafa Kemal'den Alıyoruz
CHP'li Torun: Biz İlhamımızı Mustafa Kemal'den Alıyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Biz ilhamımızı İstanbul bütün ihtişamı ile orada dururken Ankara’yı Başkent olarak seçen ve bu bozkırda bir hayali hakiki yapan Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Yahut İstanbul’u Başkent gerçekleştirmek işin en kolayıydı. Lakin vatanın bölünmez bütünlüğü, dirliği ve düzeni için en stratejik hamle Ankara’yı başkent seçmekti” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Lokal Tercih İç Anadolu Bölge Çalıştayı’nda konuştu. Bugün yerel yönetimlerde yapılmış birincil ne varsa hepsinin CHP’li belediyeler kadar gerçekleştirildiğini belirten Torun, “Tüm ilkler CHP’li belediyeler tarafından birincil kez hizmete sunulmuştur. Aradığımız gerçekten en kayda değer nokta nerede hata yapıyoruz da Türkiye’nin en başarılı belediyeleri bizdeyken bu kanıtlanmış belediyecilik başarımızı Türkiye’nin 4 bir yanında anlatamıyoruz. Yahut bu işin en iyisini bizim yaptığımızı biliyoruz” diye konuştu.

“CHP’li belediyeler bugün hükümetin her türlü baskısına ve bu yapının her türlü tehdidine rağmen en iyisini yapıyor” diyen Torun şöyle konuştu:

“Bunu da zaten geçtiğimiz günlerde İnsani Gelişmişlik Vakfı’nın yaptığı araştırmada da gördük. Türkiye’nin Birleşik Milletler Kriterleri’ne tarafından ilçeler raporları içerisinde en gelişmiş belediyelerin arasında birincil 10 belediye CHP’li belediyelerden oluşmakta. ve sıralamaya baktığımızda birincil 10 CHP’li belediyeler lakin o ilk 10’un altındaki belediyelerin de manâlı bir çoğunluğu yeniden CHP’li belediyelerden oluşuyor. CHP olarak en yetkisiz belediye hizmeti bölge vatandaşlarımıza niçin el uzatamıyoruz? İşte el uzatamadığımız yerlerden il ve ilçe olarak temsilciler bugün burada.”

‘BİZ İLHAMIMIZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN ALIYORUZ’

CHP’nin İç Anadolu’nun büyük bir kesiminde kanıtlanmış başarılı belediyecilik başarılarını anlatamadığını vurgulayan Torun, “Bunu izah etmek muhtemel yok mi veya imkansız mı? Bakın Sivas’tan temsilcilerimiz bugün burada. Milli mücadelenin, Kurtuluş Savaşımızın en büyük hamlelerinden birinin yani Sivas Kongresi’nin yapıldığı yer. O Kongreyi Sivas’ta yapanların inancı dururken imkansız diye bir şey söz konusu mu? Biz ilhamımızı İstanbul tüm ihtişamı ile orada dururken Ankara’yı Başkent olarak seçen ve bu bozkırda bir gerçek dışı gerçek yapan Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Yoksa İstanbul’u Başkent yerine getirmek işin en kolayıydı. Ama vatanın bölünmez bütünlüğü, dirliği ve düzeni için en stratejik hamle Ankara’yı Başkent seçmekti. Atamız böylece yaptı. Zordu fakat başardı. Burada sıfırdan Türkiye’nin başkentini yapı etti. Kayseri’yi, Aksaray’ı, Yozgat’ı, Kırşehir’i, Çankırı’yı olmak fazla güç diye unutacak mıyız?” diye konuştu.

‘İŞİMİZ SUÇLAMAK YOK VATANDAŞI ANLAMAK’

Torun, mermeri delenin suyun şiddeti yok damlaların sürekliliğinin olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:  

“İç Anadolu’da maalesef oylarımızın çok düşük olduğu yerlerde bu lafı hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Eğer her zaman birlikte benzer tekrarı yaparsak başarılı olamamamız için hiç bir niçin yok. Halkı ‘niçin bunu görmüyorsun?’ diye itham etmek bizim işimiz yok. Bizim işimiz talanın yok halkın yanında olduğumuzu sabırla ve ısrarlı bir şekilde izah etmek. Bir yandan idareli krizi bir yana yaşanmaz ayla gelen kentler bizi göreve çağırıyor. Millet mutsuz. Bu mutsuzluğun nedeni ise AK Parti’nin politikaları olabilir. Onlar buna rağmen hala AK Parti’ye oy da veriyor olabilirler. Bizim işimiz suçlamak değil onları anlamak. Bizim işimiz dertlere deva elde etmek.”

– Ankara