Bakan Ersoy: 2019’da müzecilik ön plana çıkacak

Bakan Ersoy: 2019'da müzecilik ön plana çıkacak
Bakan Ersoy: 2019'da müzecilik ön plana çıkacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel müzeler ile sanat vakıflarının temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantının gerisinde yaptığı açıklamalarda bulundu.

“2019’DA MÜZECİLİK ÖN PLANDA OLACAK”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Müzenin tanıtımda ve kültürde çok önemli bir bedel olduğunun, özellikle de turizmin başlıca destekçisi olduğunun farkındayız. O yüzden de 2019 itibariyle yapacağımız tanıtım toplantılarında ve tanıtım politikalarımızda kültürel etkinlikler ve ilk kez müzecilik ön plana çıkacak. Bundan sonraki politikalarımızı bu şekilde değiştirip geliştireceğiz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

“TÜRKİYE’NİN MÜZE ALGISINI BAŞKALAŞMAK İSTİYORUZ”

Bakan Mehmet  Nuri Ersoy , “Buradaki birinci hedefimiz, Türkiye’de müze algısını başkalaştirmak ve toplumun, halkın müzeye olan ilgisini ciddi oranlarda arttırmak. İkinci aşamada da Türkiye’ye gelen, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin müze ziyaret etme oranlarını desteklemek. Müzenin tanıtımda ve kültürde çok önemli bir bedel olduğunun, özellikle de turizmin ana destekçisi olduğunun farkındayız. O yüzden de 2019 itibariyle yapacağımız tanıtım toplantılarında ve tanıtım politikalarımızda kültürel faaliyetler ve öncelikle müzecilik ön plana çıkacak. Bundan sonraki politikalarımızı bu şekilde değiştirip geliştireceğiz.” diye konuştu.

Bakan Ersoy: 2019'da müzecilik ön plana çıkacak