Ankara, Meydana getirilen Iş Birliği Sonucunda CHP’ye Bırakıldı

Ankara, Yapılan Iş Birliği Sonucunda CHP'ye Bırakıldı
Ankara, Yapılan Iş Birliği Sonucunda CHP'ye Bırakıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP ile İYİ Parti aralarında yürütülen ‘iş birliği’ görüşmelerinde bir uzlaşıya varıldığını ileri sürdü. Sarıkaya, “Sonuçta Ankara’nın CHP’de kalması mevzusunda uzlaşmaya varılmış” dedi.

Muharrem Sarıkaya, “Müzakerelerin tıkandığı nokta” başlığıyla piyasaya çıkan yazısında “Müzakerede gelinen noktaya 4 büyükşehirde kilitlenme” ifadesini kullandı.

AKŞENER’İN TALİMATI SONUCU, KARAR VERİLDİ

“Aşılması için de bu akşama değin mesafe alınması gerekiyor” diyen Sarıkaya, şöyleki devam etti:

“Nitekim İYİ Parti lideri Akşener ‘Tıkanıklık bu akşama kadar aşılamazsa çarşamba sabah görüşmelerin noktalanması’ emirini arkadaşlarına vermiş ve CHP tarafına da bu iletilmiş. Karara da hafta sonu yoğun şekilde aralıksız trafik sonucu varılmış. CHP’den Bülent Tezcan’ın çekilmesi sonrası müzakerelere devam eden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İYİ Parti’den Koray Aydınlatılmış ile cumartesi gecesi liderlerin buluşmasının derhal ardında pazar gününü yoğun mesai ile tamamlamış. Daha ilkin 9 büyükşehir üstünde sürdürülen görüşme bir kenara bırakılıp, 81 il üstünden yine başlatılmış. Salıcı ve Okumuş pazar günü minimum 5 kez iki önder içinde mekik diplomasisi yürütmüş. Sonuçta Ankara’nın CHP’de kalması mevzusunda uzlaşmaya varılmış.”