Ak Partili Kadınlardan Yorumlama

Ak Partili Kadınlardan Yorumlama
Ak Partili Kadınlardan Yorumlama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Çaba ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadına şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğu vurgusu yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığı önündeki basın açıklamasında konuşan İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Cihat Özkan, kadına karşın şiddetin dünyanın her uygun olduğunu, aile içi şiddetin hala en yaygın zor biçimi olmaya devam ettiğini söyledi.

AK Kadınlar olarak, kadına karşın şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmeyerek, hesaplı ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türü şiddete aleyhinde turuncu çizgi çektiklerini açıklayan Özkan, “Medeniyetimizin yüzyıllar her tarafında barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karşı yapılan herhangi bir fena muameleye kati suretle karşısında çıkılmıştır. Yüzyıllar öncesinden, demin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamber’in sözünü anımsamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine üşen manâlı bir vazifedir; ‘İnsanlara acınacak şey etmeyene, Allah da merhamet etmez.’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı fena muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de muhtemel değildir. Ülkemizde ve dünyada kadınlar yıllardır sürdürdükleri çeşitli muameleler ile kadına ve gerçekten insana uygu, yargı ve adalet talepleriyle oldukça büyük kazanımlar elde etmiştir. Ülkemiz, bu anlamda kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili dağıtılmış hukuki düzenlemelerle yıllardır bütün kadınların yanına olarak, güçlenme ve kendilerini gerçekleştirme süreçlerine katkı sağlamıştır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına hem milletlerarası düzeyde kabul edilen anlaşmalara imza atmış keza de kendi mevzuatında köklü şansın dönmesi yapmıştır” dedi.

İl Bayan Kolları Başkan Yardımcısı Cihat Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadınlara karşı ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir’ anlayışıyla gösterdiği özveriyi, kadına karşın şiddetin ortadan kalkması için her zaman birlikte gösterilmesinin bu mücadelede kendilerine başarıyı getirecek en önemli öğe olduğunu sözlerine ekledi. – KONYA