86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu

86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu
86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne alt Yankesicilik ve Üçkâğıt Ofis Amirliği ekipleri geçtiğimiz nisan ayında kendilerini polis, savcı, başat ve jandarma olarak tanıtıp vatandaşları terör örgütleri PKK ve FETÖ ile korkutup para ve altınlarını dolandıran çeteye yönelik Adana merkezli 10 ilde eş zamanlı “Son Alo” ismi bahşedilen operasyon gerçekleştirdi.

Polis, 3 ay teknik ve maddesel takipten sonradan gerçekleştirdiği operasyonda 60 kişiyi gözaltına aldı. Sorgusu tamamlanan şüphelilerden 50 ’si sevk edildiği adliyede tutuklanırken 10 ’u da adli teftiş şartıyla hür bırakıldı.

Polis, 50 ’den pozitif ‘kaliteli dolandırıcılık ’ suçundan kaydı olan ve ‘Son Alo ’ çetesinin lideri olduğu iddia edilen kaçak Ahmet Ergün ’ü oturduğu apartman dairesinin yangın merdiveninde gizlenirken operasyondan 2 ay daha sonra yakaladı.

Suçlamaları kabul etmeyen zanlı çıkarıldığı nöbetçi duruşma tarafından tutuklandı. Polis keza Ergün ’ün 86 vatandaşı kendisini polis olarak tanıtıp 2 milyon lirasını dolandırdığını saptama etti.

KAZANÇ VE GİDERLER TEK TEK İNCELENDİ

Adana Güvenlik Müdürü Selami Yıldız, çete liderinin ve üyelerinin mal varlığının araştırılması ve bunlara el konularak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yapılması talimatı verdi. Bu direktifler üzerine Adana Güvenlik Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne alt Suç Gelirleri ile Uğraş Ofis Amirliği ekipleri alıştırma başlattı.

ULUSAL PİYANGO İDARESİNE SORULDU

Yapılan incelemeler sonucunda davalı Ergün ’ün dolandırdığı 2 milyon lira ile aldığı malları kendi üzerine değil annesi, kardeşleri ve sevgilisinin üstüne geçirdiğini saptadı. Polis sanığın benzer olabileceği 209 kişi saptama etti. Saptama edilen bu şahısların kazanç ve gider dengeleri tek tek araştırıldı. 8 ay boyunca yapılan araştırmada şahısların gelirleri 86 öbür kuruma soruldu.

Polis hiçbir geliri olmayan sanığın yakınlarının konut, tır, araba, arsa ve servis minibüsü aldığını saptama etti. Polis, şahıslara belki baht oyunlarından para çıkmış olabileceğini düşünerek 209 kişiyi milli piyango idaresine de sordu. Ama kısmet oyunlarında da para çıkmayan sanığın akrabalarının edindiği bu malları alabilecek fiziksel gücü olmadığı için polis operasyon için düğmeye bastı.

86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu

ÇİFTLİK, 2 TIR, 2 MİNİBÜS, EV, ARSA VE OTOMOBİLE EL KONULDU

Sanığın aldığı 2 tır, 2 servis minibüsü, 2 katlı 400 bin lira layık bahçeli evi, 16 ve 48 dönüm arsayı, 1 otomobili kardeşleri, annesi ve sevgili üstüne yaptığı tespit edildi. Keza sanığın bir akrabasının üstüne çiftlik kiraladığı, çiftliğe asgari ücretli bir çoban tuttuğu, çiftliğe 69 koyun, 17 keçi, 80 güvercin ve tanesinin bin lira olduğu öğrenilen 11 tavuk aldığı tespit edildi.

Polis içe doğru yaptığı bu araştırmadan sonra mahkemeden karar çıkartarak, sanığın ve akrabalarının hiçbir geliri olmamasına rağmen 1 milyon 800 bin liralık mülk elde ettiğini bunun nereden geldiğinin açıklanamadığını bu nedenle el konulması gerektiğini belirledi. Bu karar doğrultusunda sanığın önce kiraladığı 9.5 dönümlük çiftliğe gidilerek koyuna, keçiye, güvercine ve tavuklara el konuldu. sonradan da öteki aldığı mallara el konuldu.

SATILIP GELİRLERİ DOLANDIRILAN VATANDAŞLARA VERİLECEK

SIRASI GELMIŞKEN, el konulan 2 tır, 2 servis minibüsü, arsalar, konut, araba ve hayvanlar yediemine verildi. 86 kişiyi mağdur eden zanlının el koyulan malları Ulusal Emlak kararıyla satışa çıkarılarak dolandırılan kişilere iade edileceği öğrenildi. Böylece vatandaşın mağduriyeti giderilecek.

86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu
86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu
86 kişiyi dolandırıp çiftlik kurdu