Yamaha Tracer 700 MT 07’yi inceledik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MT 07’nin satışı 2014 yılında başlamıştı. Daha sonra Yamaha, 2016 yılında sport turing kategorisini MT 07 Tracer’ı sunarak genişletti. ‘Hınzır çocuk’ MT 07 ile aynı karakteri taşıyan MT 07 Tracer ufak tefek değişikliklerle karşımıza çıkıyor.

MT 07 ile aynı motoru taşıyan Tracer, 2 silindir 75BG’lik CrossPlane motoru ile 67Nm tork sunuyor. Mt 07’den 14kg ağır olan Tracer 700, 196kg ıslak ağırlığı ile ABS’yi standart olarak sunuyor.

Şasede ufak tefek değişiklikler yapılmış buna uygun olarak 130mm hareket mesafesine sahip ön süspansiyon da değiştirilmiş. Arka maşanın (swingarm) 5cm uzatılması bu kadar güç üreten motorun kolayca tek tekere gelmemesi ve daha rahat kullanımını sağlamış. Ayrıca depo kapasitesi 17 litreye çıkartılmış.

Tracer 700 için çantalar, koruma demirleri ve sis farlarının da dahil olduğu geniş bir aksesuar kataloğu bulunmakta. Ayrıca artçı için arkada bulunan tutamaçlarla uzun yolda kendisinin daha rahat edebilmesi sağlanmış.

Dışarıdan bakıldığında cüsseli görünen motosikletin üzerine bindiğimde çok iyi dengelendiğini ve çok rahat kullanımı olduğunu gördüm. Standart olarak gelen ABS işlevini yapabiliyordu. Bu kadar çabuk ivmelenen bir motor için frenlerinin daha iyi olmasını bekliyordum açıkçası. Buna rağmen frenlere kötü demeyeceğim.

Motosiklet, üzerinde Michelin pilot road 4 lastikler ile geliyor. Kullanım sırasında bir sorun yaşatmasa da daha yumuşak bir lastik ile daha iyi performans alınabileceğini düşünüyorum. Trafikte kendinden beklenmeyecek çevikliğe sahip. Gidon turu çok iyi. Motosikletin uzun yolda rahat olacağını söylemiştim ancak benim gibi motoru yüksek devirlere çıkarmayı seviyorsanız yüksek devirde hızlı gittiğinizde gidonun (kafa kısmını) titreyeceğini belirteyim. Ayrıca gazı açtıkça yakıt tüketimininde artacağını söylememe gerek yok sanırım. Üzerinde stock egzoz olmasına rağmen motorun sesi de oldukça hoş.

Tracer 700’de ön kafa tamamen değiştirilimiş. Kafa karenajı FZ Fazer ailesinden esinlenilmiş gibi. Yukarı aşağı ayarlanabilir cam güzel olmuş. Yine MT 07’den farklı olarak daha geniş ve yukarıda gidon ve gidon ortası denge aparatı motorun kullanımını daha kolay ve zevkli hale getirmiş.

Elcik koruma eklenmiş ancak rüzgar girişini tam manasıyla engellemiyor. Motosikleti kullandığım ilk iki gün ayarlanabilir camı yukarıda kullanmıştım. Üçüncü gün camı aşağı aldığımda benim için daha rahat bir kullanım oldu.

Sele kısmı MT 07’ye göre daha rahat ve geniş olmuş. Uzun yol için ideal hem sürücü hem artçı için. Ancak sele altına ufak bir disk kilidi koyacak kadar bile yer bırakmamış Yamaha.

Motosikleti genel olarak çok beğendim. Hem uzun yolda artçı ile hemde günlük olarak işe gidiş gelişlerde rahatça kullanılabilecek bir motor olduğunu düşünüyorum.

Bana göre bu motosikletin en büyük eksisi fiyatı. 32.000 TL’lik fiyatı ile Mt 07’de yakalanan fiyat avantajı bu defa yakalanamamış gibi görünüyor.

Yamaha Tracer 700 MT 07'yi inceledik!