Toyota C-HR’nin fiyatları açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de üretilmeye başlanan ve Toyota’nın, özellikle tasarımıyla dikkat çeken modeli C-HR son derece iddialı fiyatlarla satışa sunuldu. C-HR, 1.2 litrelik turbo motor seçeneği 83.850 TL’den başlayan fiyatlara sahipken, 1.8 litrelik, VVT-i hibrit ise 98 bin TL’ye alıcı bekliyor. Otomobil 15 Kasım’dan itibaren Toyota plazalarda satışta olacak.

Türkiye’de üretilen ilk hibrit crossover model olan C-HR’ın tanıtımında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt araçla ilgili şunları söyledi: “Toyota C-HR’ı aynı segmentte bulunan benzer otomobillere göre çok daha ulaşılabilir bir fiyat ile sunuyoruz. Toyota C-HR’ın Türkiye’de üretiliyor olması da bizim için ayrı bir  gurur kaynağı. Henüz üretim başlamamışken bile yoğun bir ön talebin yaşandığı Toyota C-HR, markamıza yeni müşteri kitlesi getirmenin yanısıra, Türkiye’de Corolla’dan sonra en çok satan ikinci modelimiz olacak.” Toyota Türkiye, otomobil satışa çıkmadan önce toplam 6.000 kişinin araçla ilgili bilgi aldığını ve çok yoğun bir ön talep olduğunun altını çiziyor.

C-HR ile birlikte Toyota Türkiye’nin satışlarının yüzde 72’si yerli üretim olacak. Yılın sonuna kadar otomobilden 2650 adetlik bir satış bekleniyor ama tabii en büyük beklenti 2017 için: Yeni model yılında 10.000 adetlik bir satış beklentisinden söz ediliyor.

MOTOR SEÇENEKLERİ

C-HR’da Toyota’nın yeni motorlarının kullanıldığını görüyoruz. 1.2 litrelik, turbo benzinli, 116 bg güç ve 185 Nm tork üreten motor ortalam 5.9 lt/100 km’lik yakıt tüketimi ve 134 g/km’lik CO2 emisyonuna sahip. Bu motor seçeneği manuel ya da CVT şanzıman ve dinamik tork kntrollü dört çeker sistemiyle alınabiliyor.

İkinci motor seçeneğiyse, daha önce Prius modelinden tanıdığımız 1.8 lt’lik benzinli motorla elektrikli motoru kombine eden hibrit. VVT-i teknolojisine sahip benzinli motor, elektrikle birlikte tplam 122 bg güç üretirken ortalama sadece 3.8 lt/100 km’lik yakıt tüketim değeri ve 86 gr/km’lik CO2 emisyon oranıyla öne çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve hibrit motorlu araçlara uygulanması öngörülen teşvik yasası C-HR hibritin son derece rekabetçi fiyatlandırmasında en önde gelen unsurlardan biriydi. Yeni yasaya göre hibrit otomobil 1.8 lt motora sahip olmasına rağmen, %90 değil %45 ÖTV ile vergilendirilecek.

Ali Haydar Bozkurt ÖTV hakkında şu açıklamaları yaptı: “Hibrit otomobillere verilen teşviklerden sonra Toyota C-HR’ın 1.8 lt otomatik vitesli hibrit versiyonunun fiyatı, benzer 1.6 dizel otomatik vitesli otomobillerden yaklaşık olarak 15 bin TL daha ucuz durumda. Tüm dünya ile birlikte Avrupa’da da dizel ile ilgili yeni düzenlemeler olduğu, hibrit teknolojilerinin desteklendiği ve hibrit araç satışlarının arttığı bir dönemde Türkiye’de de hibrit araçlarla ilgili yapılan bu düzenlemeyi çok olumlu buluyor ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu teşvik ile birlikte halkımızın hibrite karşı yakın ilgisini gözlemlemekteyiz. Çevre dostu ve ekonomik bu teknoloji, Türkiye’de dizeli tercih eden müşteriler için çok iyi bir alternatif olacaktır.  Orta ve uzun vadede hibriti çözüm olarak gören Toyota, bugün tüm dünyada 9.5 milyon adete yakın hibrit araç satışını gerçekleştirmiştir. 2020 yılına gelindiğinde de her Toyota modelinin bir hibrit versiyonu olacaktır.”

TASARIM & KABİN

Son derece sportif bir tasarımla göz alan C-HR sert hatları, şişkin ön çamurlukları ve dinamik çizgileriyle arzu edilir bir otomobil. C-HR aynı zamanda Toyota’nın yeni tasarım anlayışının da ilk ipuçlarını veriyor. Tek kapı gibi görünen profil çizgisi otomobile sportif bir hava katarken, ön ve arkada hareketli çizgiler modern ve dinmaik görüntüyü destekliyor.

Japon üreticinin ‘Sensual Tech’ adını verdiği tasarım felsefesi otomobilin içinde kendini gösteriyor. Kabin tasarımı gelen hatları ve kalitesiyle premium bir algı yaratırken, dış gövdede kullanılan elmas tasarımı kapı döşemelerinde, tavanda, göstergelerde ve hoparlörlerde göze çarpıyor.

DONANIMLAR

C-HR zengin donanım paketleriyle de iddialı. Giriş seviyesi olan Advance’de 17 inçlik jantlar, çift bölgeli klima, 8 inç Touch 2 ekran, geri görüş kamerası, yağmur sensörü, hız sabitleme sistemi, otomatik yanan farlar ve LED gündüz farları standart olarak sunuluyor. Üst paketler Dynamic ve Diamond’daysa bunlara ek olarak ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış yan ve arka camlar, yarı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç jantlar ve çift renkli gövde gibi ekipmanlar yer alıyor.

10 YIL GARANTİ

Toyota Türkiye, C-HR’ın tüm versiyonlarında 3 yıl/100 bin kilometre mekanik garanti veriyor. Hibrit versiyonda bataryalar ve hibrit yürüyen aksam için 5 yıl/100 bin kilometre garanti sunuluyor. Ayrıca 5 yıl garanti süresinin bitiminden hemen önce kullanıcılar sadece 25 Euro + KDV gibi uygun bir fiyata hibrit sistemini check-up’ını yaptırabilecek, böylece ekstra 1 yıl/15 bin kilometre garantiye sahip olabilecekler. Bu kontrol sistemi garantiden sonra her yıl yaptırıldığı taktirde garanti kapsamını 10 yıla çıkartmak mümkün.

C-HR’IN FİYATLARI

TOYOTA C-HR’IN DETAYLI FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE:

1.2 benzinli

Advance düz vites                            83.850 TL (Lansman fiyatı)

Advance Multidrive S                        90.250 TL (Lansman fiyatı)

Dynamic düz vites                             92.500 TL (Lansman fiyatı)

Dynamic Multidrive S                        98.900 TL (Lansman fiyatı)

Diamond düz vites                            92.500 TL (Lansman fiyatı)

Diamond Multidrive S                       98.900 TL (Lansman fiyatı)

HİBRİT

Advance                                           98.000 TL (Lansman fiyatı)

Dynamic                                           106.400 TL (Lansman fiyatı)

Diamond                                           106.400 TL (Lansman fiyatı

Toyota C-HR'nin fiyatları açıklandı