RİZE’YE 15,5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2018 yılı yatırım programının 15 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, projelerin detaylarıyla ilgili bilgiler verdi.
Rize İdari Bina projesi için 9,5 Milyon TL ve Isırlık Tabiat Parkının 2. Etap çalışmaları için 6 Milyon TL ödeneğin tahsis edildiğini açıklayan Karal “Bakanlığımıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü, Rize Orman İşletme Müdürlüğü, Rize İl Meteoroloji Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü idari binalarının yapımıyla ilgili kaynak oluşturma ve ödeneğin çıkması noktasında yürüttüğümüz çalışmalarımızın neticesini aldık. Bu dört müdürlüğümüzün idari binalarının yapımı noktasında toplamda 9,5 Milyon TL kaynak aktarıldı. 3 yıldan beri büyük uğraşlar verdiğimiz ve takip ettiğimiz Orman Bakanlığı’mıza bağlı birimlerin bir araya toplanacağı kampüs projesi Engindere bölgesinde yeni Diş Hekimliği Fakültesi binasının yanında yapılacak. Bu proje ile beraber Rize’de sıkışıp kalmış, köhnemiş durumda olan Orman Müdürlüğü yeni binasına kavuşacak. Kurumlarımızın daha modern binalarda hizmet vermeleri sağlanacaktır.” Dedi.

Rize’nin Isırlık mevkiinde yapılan Tabiat Parkı çalışmalarının birinci etabının sona erdiğini ve ikinci etap çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Bunun için gerekli ödenek sağlandı. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Bu kapsamda 6 Milyon TL kaynak aktarılan Isırlık Tabiat Parkı’nın ikinci etabında çok güzel eserler ortaya çıkacak. Kır lokantalarından kır kahvelerine, amfi tiyatrodan seyir teraslarına, çocuk oyun alanlarından spor alanlarına kadar vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle beraber güzel vakitler geçirecek alanlar oluşturuluyor. Proje kapsamında 1 adet kır lokantası, 2 adet kır kahvesi, 1 adet wc ve bebek bakım ünitesi, 1 adet tanıtım birimi, 1 adet sıhhi tesisat, 1 adet amfi tiyatro, 9 adet yöresel ürün satış ünitesi, 1 adet otopark (58 otomobil 5 otobüs), 1 adet cep otopark (15 araç), 2 adet çocuk oyun alanı, 1 adet
mescit, 1 adet spor alanı, 1 adet giriş kontrol ünitesi, 1 adet meydan çeşmesi, 40 adet kamelya, 40 adet barbekü, 15 adet çeşme, 4 adet seyir terası, ahşap korkuluk, yürüyüş ve araç yolu tanzimi, çevre aydınlatma, elektrik ve su alt yapısı çalışmaları, peyzaj çalışmaları yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.
Isırlık mevkiinin daha önce hatıralarda iyi anılar bırakmadığını hatırlatan Karal, “Daha önce nahoş olayların yaşandığı ve it çakal yuvası haline gelen Isırlık Tabiat Parkı Allah’a hamdolsun ki hükümetimiz ve devletimiz döneminde hem Rize’mizin hem de ülkemizin cennet köşelerinden biri olacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesinde ciddi gayretlerimiz olmuştur. O dönemde beni yadırgayanlar oldu. Şehir varken dağın başına yatırım yapılır mı, o kadar para oraya aktarılır mı diyenler oldu. Tabi biz bu geri kalmış düşünceleri önemsemedik; çünkü Rize’mizin böyle güzel alanlara ihtiyacı vardı. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin sevdikleri ve aileleriyle geçirebilecekleri alanlara ihtiyaç vardı. Isırlık mevkii tam da bu projenin hayata geçirileceği bir yerdi. İyi ki o dönemde bu projeyi önermiş iyi ki ısrarcı olmuşuz. Şimdi baktığımızda çok güzel bir eserin ortaya çıktığını görmekteyiz.” Şeklinde konuştu.
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, projenin Rize’ye kazandırılmasında teşviki ve destekleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.