Rizeli Kadınlardan Çocuk İstismarı ve Tecavüze İdam Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize Valilik önünde toplanan Rize Sivil Toplum Platformu mensubu kadınlar, çocuk istismarı ve tecavüz suçlularının idamla yargılanmasını istedi.

Rize Sivil Toplum Platformu Rize Valiliği önü Atatürk Heykeli önünde ellerinde bulunan pankartlar ile basın açıklaması yaptı. Gerçekleşen basın açıklamasında platform adına konuşan Canan Morgül Köse, TBMM’de görüşmelerine başlanan cinsel istismar ve tecavüz olaylarında idam cezasının çıkmasını beklediklerini dile getirerek “Çocuklara karşı istismar düşüncede olanların idam edilmesini talep ediyoruz. Aileler olarak çocuklarımızı vatana, millete ve bayrağına karşı iyi yetişen birer fert olarak yetiştirmek istiyoruz. Tek amacımız çocuklarımızın geleceğidir, bu çocuklarımıza karşı kötü zihniyette olan ve çocukların geleceğini karadan zihniyetlere karşı devletin üstüne düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Çocukların geleceğini karatan bu zihniyetin idam cezası veya en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı korumak devletin asıl görevidir” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan bazı Anneler ise TBMM’ye getirilen yasa taslağının en ağır şekilde geçmesini ve Çocuk istismarcılarının idam edilmesini talep etti. – RİZE